Fondul de investitii austriac Immoeast, cel mai activ jucator de pe piata imobiliara locala si care detine 40 de proprietati in Romania, si-a majorat capitalul social cu peste 2,8 miliarde de euro, pentru finantarea programului de investitii de sase miliarde de euro, care vizeaza proiecte in Europa de Sud-Est, in special cele din Romania.

Capitalizarea de piata a fondului a ajuns astfel la 8,6 miliarde de euro, ceea ce face din Immoeast una din primii trei companii imobiliare din Europa.

In cadrul acestei de majorari de capital, Immoeast a emis 279 milioane de actiuni noi, care au fost subscrise la un pret de 10,2 euro pe titlu. Actiunile vor fi listate la bursa din Viena incepand cu 24 mai si pe piata de capital din Varsovia, incepand cu 25 mai.

“Focusul central al investitiilor va fi Europa de Sud-Est, indeosebi Romania", au declarat oficialii fondului.

In primul trimestru al acestui an, fondul a realizat pe piata romaneasca achizitii de peste 400 de milioane de euro, cea mai importanta tranzactie fiind preluarea centrului comercial Polus din Constanta, inca din faza de constructie, pentru care va plati peste 200 milioane de euro.

Achizitia centrului comercial din Constanta se adauga preluarii centrul comercial Polus din Cluj (100.000 metrii patrati) pentru 210 milioane de euro, cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata locala. Immoeast a mai achizitionat Iride Business Park din Bucuresti, cu o suprafata de 86.000 metrii patrati la care se adauga alti 63.000 de metrii patrati care vor fi construiti ulteorior. De asemenea, Immoeast va mai investi 80 milioane de euro in constructia cladirii de birouri "Jandarmeriei Office", de 40.000 de metri patrati.

Romania era la sfarsitul lui septembrie tara cu cea mai mare pondere a investitiilor imobiliare, in portofoliul de investitii efectuate de compania austriaca Immoeast Immobilien Anlagen AG. Acestea au atins valoarea de 488,3 milioane de euro la finele lunii iulie.

In trimestrul al treilea al anului fiscal 2006-2007, veniturile Immoeast au crescut de la 27,4 milioane de euro la 78,5 milioane de euro, Romania generand pentru companie in acest interval venituri de 9,6 milioane de euro. De asemenea, din profitul operational al Immoeast, care a ajuns la 31 octombrie 2006 la 112 milioane de euro, Romania a generat 13,1 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Immofinanz, unda verde pentru preluarea CA Immo