Compania imobiliara Arcada Invest va contracta un credit de aproximativ 1,2 milioane de euro de la Piraeus Bank Romania pentru finantarea a 90% din pretul de achizitie a unor loturi de teren situate in Cluj-Napoca, informeaza NewsIn.

imprumutul va fi garantat de catre compania imobiliara cu o ipoteca de rang I asupra terenului de 12.300 mp si a constructiilor ce vor fi ridicate pe acest lot, dar si cu o alta ipoteca asupra unui teren de 2.634 mp situat in complexul rezidential Arcada din Cluj-Napoca.

Arcada Invest este o companie privata constituita dintr-un grup de persoane fizice din Cluj - Napoca , infiintata in primavara anului 2005 si are ca obiect principal de activitate dezvoltarea imobiliara. Obiectivul promovat de Arcada il reprezinta realizarea de noi cartiere rezidentiale.

Primul cartier rezidential demarat in vara anului 2005 este situat in zona Gheorgheni-Borhanci din municipiul Cluj-Napoca si este format din doua complexe, Arcada 1 si Arcada 2, de cate 52 de case fiecare, plus spatii comerciale. Fiecare dintre complexuri reprezinta o investitie de sapte milioane de euro si se intinde pe 27.000 mp. Finantare a fost facuta atat din surse proprii precum si din credite bancare.