Schneider Electric a prezentat Schneider Home - prima soluţie de management al energiei pentru locuinţe la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas, potrivit Agerpres.

"Schneider Home, soluţia de gestionare a energiei, include o baterie destinată stocării energiei curate, un invertor solar de mare putere, un panou electric inteligent, încărcător pentru vehicule electrice şi prize electrice, dar şi întrerupătoare de lumină conectate - toate controlate de aplicaţia Schneider Home, uşor de utilizat", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, aceasta controlează inteligent energia electrică din casă, de la energia electrică din reţea, la energia solară, bateria de rezervă şi încărcătorul pentru maşina electrică. De asemenea, oferă informaţii esenţiale proprietarilor, inclusiv capacitatea de a monitoriza consumul de energie pe fiecare aparat în parte, de a decide unde să furnizeze cu prioritate energie electrică în timpul unei pene de curent pentru a extinde puterea de rezervă disponibilă şi de a evita upgrade-urile costisitoare la achiziţionarea unui vehicul electric.

Totodată, soluţia permite proprietarilor de case să economisească prin folosirea anumitor abonamente la utilităţi şi să se califice pentru stimulente fiscale.

Spre deosebire de soluţiile existente, care necesită aplicaţii separate şi hardware disparat, Schneider Electric a eliminat aspectele complexe şi complicate pentru proprietarii de case prin automatizarea producţiei, stocării, a măsurării şi controlului energiei.

Recompensat de CES pentru inovaţie în 2023, stilul elegant dublat de abordarea integrată a Schneider Home marchează o nouă etapă în dezvoltarea soluţiilor de management al energiei la domiciliu.

În contextul actual, costul energiei electrice continuă să crească, iar evenimentele meteorologice semnificative şi instabilitatea reţelelor determină nevoia de energie mai curată, mai eficientă din punct de vedere al costurilor, mai fiabilă şi mai sigură. Tot mai multe ţări realizează investiţii fără precedent în energie curată, iar sursele regenerabile sunt gata să devină cea mai mare sursă de producere a energiei electrice până în 2025.

Soluţia de management al energiei Schneider Home are un design modular şi poate fi achiziţionată ca o suită completă sau progresiv, pe măsură ce nevoile proprietarilor de case evoluează. Soluţia completă va fi lansată pe parcursul anului 2023.

Sursa foto: Schneider Electric

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri