Romania Sotheby’s International Realty anunță listarea spre vânzare a conacului contelui Zichy Ferenc din Abrămuț, jud. Bihor, fost ministru al Comerțului din Imperiul Austro-Ungar, la prețul de 495.000 de euro.

Proprietatea, construită în 1899 la inițiativa contelui Zichy Ferenc a fost dăruită fiului său Tivadar, iar conacul are o suprafață construită de 358 mp, beneficiind de 6 camere, 3 băi și o pivniță, situată la subsol.

(Sursa foto: Sotheby’s)

Cerdacul generos este elementul care înnobilează clădirea, construcția sa din lemn fiind concomitent rustică și elegantă. La interior, mobilierul din lemn masiv reflectă atmosfera sfârșitului de secol XIX, iar elementele artistice, precum pianina, vin în completare cu un plus de eleganță.

Proprietatea se bucură însă de tot confortul necesar, beneficiind printre altele de electricitate, încălzire centrală și panouri solare pentru apă caldă.

(Sursa foto: Sotheby’s)

Domeniul dispune și de 7,8 hectare de teren (dintre care 1,28 ha intravilan și 4.8 ha arabil). Pe teren sunt plantate 30 de soiuri de trandafiri, o livadă de pomi fructiferi, dar și culturi de căpșuni, coacăze, mure și zmeură.

“Există numeroase motive pentru care această proprietate poate reprezenta o oportunitate de achiziție. Pe lângă amprenta istorică de care beneficiază, imobilul, care poate avea scop rezidențial sau turistic, poate fi întrebuințat și pentru potențialul său agricol sau de vânătoare”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

(Sursa foto: Sotheby’s)

În prezent, proprietatea este cunoscută și drept Conacul Hajas, după numele proprietarilor actuali, însă în titlul de proprietate este denumit Castel. A fost cumpărat în 2010 și restaurat conform planului original, păstrându-se tâmplăria originală.

Sursa foto: Sotheby's International Realty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri