Ambasada Arabiei Saudite la București și-a mutat sediul oficial într-o clădire premium din zona Dorobanți, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Capitalei, unde chiriile încep de la cel puțin 40 de euro/mp.

Tranzacția a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care afirmă că un record pe piața misiunilor diplomatice din România, dar nu au putut furniza detaliile financiare ale acestei tranzacții la solicitarea wall-street.ro, date fiind clauzele contractului cu oficialitățile saudite.

Clădirea a fost finalizată în cursul anului 2022, și are o suprafață totală ce depășește 3.500 de metri pătrați, fiind structurată pe 5 nivele, incluzând de asemenea și o terasă spectaculoasă care oferă o priveliște panoramică asupra Pieței Charles de Gaulle.

În mod normal, în zonă, prețul de închiriere pentru o clădire de birouri începe undeva la 40 de euro/mp lunar. Ținând cont de suprafața clădirii, un contract de închiriere a începe de la 140.000 de euro lunar, dar ținând cont că este vorba despre o clădire nouă, iar cerințele unei ambasade depășesc nevoile unui chiriaș companie, cu siguranță, contractul de închiriere al ambasadei saudite depășește media zonei.

La interior, clădirea dispune de finisajele interioare și specificații tehnice care au fost proiectate la cele mai înalte standarde impuse de autoritățile saudite, respectând reglementările tehnice și de securitate ale unei misiuni diplomatice.

„A fost o onoare să reușesc să finalizez o nouă tranzacție de referință pentru piața rezidențială prime, într-o locație emblematică. Am lucrat îndeaproape cu reprezentanții Ambasadei și ai instituțiilor implicate în procesul de relocare reușind să identificăm cea mai bună clădire astfel încât să îndeplinească cerințele impuse de normele ministerelor implicate în procesul de aprobare, dar și nevoile specifice unei misiuni diplomatice. Întregul proces de relocare a fost realizat având mereu în vedere cerințele specifice ale clientului și, foarte important, particularitățile culturale”, a declarat Raluca Plavita, Director Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox, cu o experiență de peste 20 de ani în consultanță diplomatică.

”A fost un proces complex și de durată, însă Raluca, prin cunoștințele ei despre piața imobiliară și experiența din tranzacțiile anterioare pe zona diplomatică, a contribuit la cea mai bună alegere, pe măsura cerintelor ambasadei. Raluca a coordonat întregul proces de customizare a clădirii și de implementare a lucrărilor de securitate, asigurându-se că au fost îndeplinite toate nevoile”, au declarat oficiali ai Arabiei Saudite la București.

De-a lungul ultimilor ani, departamentul rezidențial al Cushman & Wakefield Echinox s-a specializat pe zona de servicii diplomatice, având un portofoliu amplu de misiuni diplomatice precum Emiratele Arabe Unite, Qatar, Egipt, Kuweit, Iordania, SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Finlanda etc.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri