Dezvoltatorul de spații logistice și industriale Warehouses De Pauw (WDP) are în plan să investească cel puțin 50 de milioane de euro în instalarea de panouri solare în parcurile pe care le deține, dar și pe cele pe care le va dezvolta în viitor, energie pe care să o vândă chiriașilor săi la un preț care să le aducă economii de până la 15%, față de prețul pieței.

Joost Uwents, CEO-ul grupului belgian, a declarat în exclusivitate pentru wall-street.ro că WDP are o strategie globală de investiții în proiecte de energie regenerabilă de 150 de milioane euro la nivel global, iar în România va fi alocată o parte consistentă a bugetului său.

„România este o țară foarte importantă pentru noi, care a arătat stabilitate. Avem un portofoliu de peste un milion de metri pătrați în România, așa că ne-am gândit cum am putea eficientiza operațiunile noastre în contextul în care sursele de energie sunt din ce în ce mai mici, iar costurile cresc.

La nivel global vrem să investim 150 de milioane de euro către componenta de energie a afacerilor noastre, iar o treime din buget va merge către România. Vrem să investim cel puțin 50 de milioane de euro în instalarea de panouri solare în parcurile noastre, pentru a ne crește eficiența energetică și pentru a ajuta clienții noștri”, ne-a explicat Joost Uwents.

În total, CEO-ul grupului crede că WDP poate instala până la 500.000 de metri pătrați de panouri solare în parcurile pe care le deține în România, ceea ce ar putea genera o producție anuală de 50 milioane de MWh anual, cât necesarul unui oraș mai mic.

De altfel, compania a demarat deja strategia în România, cei de la ENEL X anunțând în vara anului trecut instalarea unui parc de panouri fotovoltaice cu o putere de 3 MW în proiectul de la Ștefăneștii de Jos, Ilfov, deținut de WDP România. Cu 6.700 de panouri, instalația va putea asigura o producție anuală medie de aproape 3.600 MWh.

Joost Uwents, CEO-ul grupului WDP. Sursa foto - WDP

„Investiția de la Ștefăneștii de Jos este doar un proiect pilot, dar vrem să instalăm pe cât de multe panouri solare putem, în toate proiectele noastre. Acolo unde vom putea, vom instala pe toate acoperișurile clădirilor din parcurile noastre panouri solare.

Energia pe care o vom produce o vom folosi pentru a asigura necesarul de energie pentru activitățile lor. Vom vinde către ei energia produsă la un preț care să le aducă economii de la 10% până la 50%, decât dacă ar cumpăra energia la prețul pieței”, ne-a mai spus CEO-ul grupului WDP.

Potrivit acestuia, economiile vor varia de la chiriaș la chiriaș, în funcție de necesarul de energie pe care-l au și în funcție de echipamentele pe care le folosesc, dar ar trebui să fie o economie consistentă pentru cei care folosesc echipamente mari de răcire.

Totodată, compania va instala și stații de încărcare pentru mașinile și potențialele camioane electrice care vor ajunge în România.

Cu o suprafață totală de spații construite în România, WDP deține o cotă de piață de aproximativ 25% în ceea ce privește stocul național de spații logistice și industriale. Având 64 de proiecte închiriabile, în diverse orașe din România, portofoliul local al companiei este estimat la o valoare de peste 1 miliard de euro.

Sursa foto: WDP

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri