Amplasat la coltul dintre Fifth Avenue si Central South Park, hotelul Plaza din New York trece, in prezent, printr-un proces de restaurare in valoare de 350 de milioane de dolari, care il va transforma intr-un ansamblu complex de resedinte de lux si camere de hotel.

Un britanic anonim, cu afaceri in domeniul petrolier, doreste sa cumpere un penthouse dublu, cu o suprafata de 855 mp. Reprezentantul cumparatorului, agentul imobiliar Brown Harris Stevens, al agentiei Brenda Powers din Londra a confirmat ca cei 56 de milioane de dolari reprezinta o suma corecta, dar a refuzat sa dezvaluie identitatea clientului ei. “Este un apartament foarte, foarte special”, a declarat Powers. Penthouse-ul ofera o priveliste spectaculoasa asupra Central Park si sre o terasa de 50 mp.

De-a lungul istoriei, hotelul Plaza a fost detinut si de miliardarul Donald Trump, care declarase “Mi-am cumparat o opera de arta – pe Mona Lisa”. Hotelul Plaza este considerat unul dintre elementele care definesc identitatea New York-ului, alaturi de Empire State Building si Statuia Libertatii.