Romania Sotheby’s International Realty anunță scoaterea la vânzare a unui imobil impunător, construit în perioada interbelică, situat de pe strada Vasile Lascăr nr.51 și care a găzduit un birou diplomatic, la un preț de listare de 550.000 euro.

Clădirea este situată într-o zonă boemă a Bucureștiului, ce garantează protecție din punct de vedere urbanistic. Totodată, amplasarea centrală a imobilului, împreună cu celelalte caracteristici legate de dimensiune și arhitectură permit utilizarea clădirii în scop rezidențial, comercial sau de retail.

„Este o clădire cu un stil arhitectural deosebit, specific anilor 1930, iar faptul că a fost sediu de ambasadă conferă un plus de importanță caracterului său istoric. Nu sunt multe proprietăți cu această dimensiune și situate atât de central aflate în acest interval de preț.

Prin urmare, achiziția unui astfel de imobil reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele vieții urbane, într-o casă cu prestigiu și cu un caracter arhitectural deosebit”, a declarat Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.

(Sursa foto: Sotheby's)

Potrivit delor la Sotheby's, cei interesați pot depune oferte ferme de cumpărare până la data de 31 martie 2023.

Fiind anterior o locuință privată cu regim mic de înălțime (S+P+1), clădirea garantează un spațiu inteligent partajat, suficient pentru nevoile unei familii sau ale unei companii. Pe o suprafață construită de 500 m2, imobilul beneficiază de 6 camere, 4 dormitoare și 2 băi.

(Sursa foto: Sotheby's)

Din punct de vedere arhitectural, imobilul reprezintă o bijuterie clasică, care păstrează eleganța perioadei interbelice în care a fost construit, semicercul fiind figura geometrică aleasă să completeze liniile drepte ale casetelor de geam și ale blazoanelor de pe fațadă.

La interior, ușile duble de la intrare completează stilul clasic al imobilului prin ghirlandele decorative și panotaj. Ferestrele sunt înalte, iar casetarea geamului aduce un plus de eleganță. Parterul este situat pe un subsol înalt, ce conferă un plus de prestanță.

(Sursa foto: Sotheby's)

După cum v-ați dat seama din imagini, clădirea necesită lucrări de renovare la interior, iar bugetul cu siguranță nu va fi nici el unul mic. Cei de la Sotheby’s spun că în unele încăperi, parchetul original și sobele cu feronerie frumoasă. Etajul nu este vizibil integral din față, el se dezvăluie pe laterală, unde există și o intrare secundară în clădire. Podul neamenajat poate fi mansardat ca spațiu de depozitare.

Sursa foto: Sotheby's International Realty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri