Conacul Koșca din Dragodana, județul Dâmbovița a fost scos la vânzare, domeniu care include patru clădiri, o cramă, piscină și un teren de 2 hectare, proprietate care poate fi folosită în scop turistic, fiind deja gazda mai multor evenimente în ultimii ani.

Romania Sotheby’s International Realty, compania care se ocupă de vânzarea Conacului Koșca din Dragodana a anunțat că prețul de listare al proprietății este 690.000 de euro.

Conacul cunoscut azi după numele celui de-al doilea său proprietar, omul de afaceri timișorean Koșca, a fost construit în secolul XIX de polonezul Hagianopol, dar pe care l-a vândut în 1930.

Domeniul de peste două hectare cuprinde 4 clădiri cu centrală proprie și diverse anexe și facilități. Se remarcă în primul rând Conacul, cu o suprafață construită de 306 mp împărțiți în 6 camere, salon, 4 băi, bucătărie, beci, prispă, terasă cu ciubăr și piscină. Conacul se prezintă renovat, funcțional, poate fi folosit imediat.

Conacul Koșca

(Sursa foto: Sotheby’s)

Protejată de un brâu de copaci stufoși plasați strategic pe limita proprietății, clădirea principală se înfățișează albă, luminoasă și caldă sub acoperișul roșcat de cărămidă nouă. Interiorul păstrează lumina și asociază albului pereților mult lemn - bârne decorative pe tavan, mobilier vechi, tâmplărie.

În cerdacul închis semi-coloane înalte sunt pictate cu flori în culori de toamna ruginie, conturând un leitmotiv cromatic. Dormitoarele sunt generoase, dominate blând de căldura lemnului; sobe cafenii de teracotă păstrează specificul rustic al întregului conac.

Conacul Koșca

(Sursa foto: Sotheby’s)

Casa secundară, de asemenea complet renovată și funcțională, are o suprafață construită desfășurată de 238 mp - 4 camere, salon, bucătărie, baie, garaj interior, o terasă exterioară și una interioară cu o formă semi-rotundă și cu ferestre mari care oferă o vedere superbă asupra văii deasupra căreia tronează proprietatea.

Separat mai găsim o clădire - o fostă magazie de pe vremea conacului, parțial amenajată într-un apartament de aproximativ 60 mp utili cu 2 dormitoare, baie și bucătărie. O mare parte a acestei clădiri este însă goală și așteaptă să i se dea o destinație. Toate cele trei construcții au în plus față de suprafețele menționate poduri înalte pe întreaga suprafață a parterului, poduri care pot fi transformate de viitorul proprietar, după voie, în spații utile.

(Sursa foto: Sotheby’s)

O clădire aparte prezentă pe teren este fosta cramă boierească; ea are o amprentă la sol de 218 mp și este construită pe trei niveluri subterane. În trecut această incintă a avut o întrebuințare industrială, fiind o mini fabrică de produse lactate, dar poate fi din nou folosită din nou drept cramă sau regandită ca spații pentru evenimente.

Livada care înconjoară proprietatea are peste 300 de pomi fructiferi pe rod care fac deliciul oaspeților și transformă sărbătorile toamnei din curtea conacului în adevărate festinuri.

“Domeniul Koșca este unul dintre cele mai frumoase din Muntenia, care a reușit să-și păstreze de-a lungul timpului caracterul traditional. De asemenea, un avantaj important este că tot ansamblul istoric a fost restaurat și astfel poate fi valorificat imediat economic în diverse moduri: ca spațiu de cazare și de evenimente sau luat în calcul pentru potențialul său agricol sau pomicol”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner Romania Sotheby’s International Realty.

Conacul Kosca(Sursa foto: Sotheby’s)

Gândit la un moment dat ca spațiu de cazare pentru turiștii interesați de sudul țării (Bucureștiul și Ploieștiul sunt la 60 km, Târgoviște la 20 km iar Piteștiul la 40 km) conacul își primește oaspeții ca spațiu de recreere și de evenimente dar la fel de bine poate suporta o reconversie cu accent pe potențialul său agricol sau pomicol.

Sau, de ce nu, poate deveni o proprietate de vacanță în care istoria bogată și frumusețea arhitecturii simple se împletesc cu facilitățile necesare confortului vieții moderne.

Sursa foto: Sotheby's International Realty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri