Societatea de investiții Encore Capital Trust (ECT) a atras capitaluri de peste 25 de milioane de lei (aproximativ 5,1 milioane de euro) în primele șase luni de activitate, realizând 170 de achiziții, randamentul mediu anualizat fiind de peste 20%.

Capitalul a fost atras de la un număr de 27 de antreprenori și manageri de succes din mediul de business local, printre care Dan Șucu (fondator Mobexpert), Marius Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silviana Berciu (fondator BDG Import și Loft) sau Cristian Becheanu (fondator farmaciile Arta).

Compania a plasat până în prezent aproximativ jumătate din fondurile atrase, în precontractarea a 170 de active imobiliare. Cea mai mare parte a acestora este formată din apartamente si parcări amplasate în nouă proiecte rezidențiale, tichetul mediu al investițiilor realizate fiind de aproximativ 290.000 de euro.

”În ciuda tensiunilor geopolitice și a temerilor privind efectele inflației asupra creșterii economice, piața rezidențială a dovedit reziliență în 2022, dacă ne uităm la numărul de tranzacții și la evoluția stabilă a prețurilor. Investitorii au preferat prezervarea capitalului în schimbul randamentului real negativ, aproape toate fondurile de investiții, indiferent de clasele de active alocate, fie că vorbim de acțiuni, obligațiuni sau alte clase de active, înregistrând performanțe sub rata inflației.

Pe măsură ce presiunea inflației scade, ne așteptăm ca apetitul la risc să revină și investitorii să realoce capital dinspre depozitele bancare și titlurile de stat către economia reală și 2023 să devină cel mai bun moment de investiții pe termen mediu și lung”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Robert Butoi, CFA, director executiv al Encore Capital Trust.

Politica de investiții a ECT este concentrată pe șase linii de activitate, principalele fiind reprezentate de achiziționarea de unități în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidențial, la un preț preferențial, parteneriate de tip equity, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect și valorificarea produsului finit, achiziționarea de active imobiliare cu scopul obținerii unui randament din exploatare și achizițiile de tip iBuyer pe piața rezidențială secundară.

Compania își propune ca pe termen mediu să ajungă la un portofoliu de investiții de zeci de milioane de euro, plasați pe toate segmentele pieței imobiliare.

Encore Capital Trust a fost fondată și este condusă de o serie de antreprenori și manageri cu o vastă experiență pe piața imobiliară și în mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local și de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil și compania de consultanță cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidențial.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri