Opus Land Development va investi în acest an aproximativ 50 de milioane de euro în construcția a aproximativ 500 de noi locuințe în cadrul Cosmopolis, ridicând investițiile totale în cadrul proiectului la peste 400 de milioane de euro, și peste 5.600 de unități livrate în total.

Investiția bugetată pentru acest an în dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicată investiție anuală realizată de Opus Land de la demararea construcției proiectului în 2007. Potrivit companiei, Cosmopolis este cel mai mare proiect imobiliar din România.

În a doua parte a anului va fi finalizată și extinderea Cosmopolis Plaza, strip mall-ul din cadrul proiectului, care va ajunge la o suprafață închiriabilă de 20.000 de metri pătrați, similară cu cea a unei galerii comerciale și a unui hipermarket de dimensiuni mari, care se va transpune prin aproximativ 50 de noi magazine. Adițional, anul trecut a fost deschis și un magazin Lidl în cadrul Cosmopolis Plaza, Lidl devenind astfel unul dintre puținii retaileri de mari dimensiuni care administrează o unitate în cadrul unui proiect rezidențial local.

Tot în acest an va fi inaugurat în cadrul proiectului și un wellness club Sweat, care cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați va fi cel mai mare centru din rețeaua națională a companiei. Acesta va cuprinde o piscină interioară de dimensiuni semi-olimpice, un centru SPA și o zonă dedicată divertismentului și cumpărăturilor de articole sportive.

Sursa foto: Cosmopolis

”Am împlinit recent 15 ani de la începerea Cosmopolis, perioadă în care am reușit să dezvoltăm un oraș în sine, primul oraș construit în România în ultimii zeci de ani. Cosmopolis nu reprezintă doar o suită de blocuri ci include și facilitățile și funcțiunile specifice unui oraș și ne dorim și vom extinde tot mai mult lista acestora”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.

Peste 5.100 de apartamente și vile au fost finalizate până în prezent în Cosmopolis, comunitatea din cadrului proiectului numărând deja aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va face ca proiectul să ajungă la circa 5.600 de locuințe finalizate în acest an și la o comunitate de aproximativ 15.000 de rezidenți, după investiții totale de peste 430 milioane de euro.

Adițional strip mall-ului, printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe și o școală primară, patru parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 50 de piscine exterioare, numeroase locuri de joacă pentru copii, mai multe restaurante și cafenele, o sală de fitness, terenuri de fotbal și de tenis, servicii de pază a proiectului 24/24h precum și de transport, pe bază de abonament, până la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. În plus, recent a fost sfințit și paraclisul parohiei ortodoxe Cosmopolis, lucrările la fundația bisericii din cadrul proiectului fiind în desfășurare.

Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificată, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane.

Sursa foto: Opus Land

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri