Allianz-Ţiriac a dat startul unei campanii prin care sprijină proprietarii de locuinţe să-şi protejeze căminele, în faţa dezastrelor naturale şi nu numai, oferindu-le gratuit asigurarea obligatorie PAD clienţilor care încheie o asigurare facultativă de locuinţă, a anunţat compania, conform Agerpres.

Conform sursei citate, poliţa obligatorie PAD, cu o valabilitate de un an, este oferită gratuit clienţilor care încheie o asigurare de locuinţă facultativă emisă de Allianz-Ţiriac în perioada 1 martie - 14 aprilie 2023. Campania se adresează proprietarilor a căror locuinţă (imobil de tip A) nu este încă asigurată la Allianz-Ţiriac sau poliţa de asigurare a locuinţei a expirat în urma cu cel puţin 30 de zile.

"România este o ţară expusă multor riscuri. Catastrofele naturale sunt cel mai de temut, din cauza impactului distructiv major pe care îl pot avea. Nu le putem prognoza, de multe ori nu le putem preveni, însă le putem limita consecinţele şi putem deveni mai puţin vulnerabili. Toată lumea trebuie să fie conştientă că asigurările reprezintă un instrument unic şi extrem de important prin care oamenii din România - o ţară cu expunere ridicată la riscul de cutremur - îşi pot pune la adăpost locuinţa şi bunurile", a declarat Aurel Badea, Deputy CEO, responsabil de aria tehnică, Allianz-Ţiriac.

În campanie sunt luate în considerare toate asigurările facultative de locuinţă My Home - distribuite de Allianz-Ţiriac, direct sau prin intermediari, inclusiv poliţele emise prin intermediul băncilor partenere. Pentru clienţii care optează pentru încheierea asigurării prin intermediul website-ului www.allianztiriac.ro, compania va restitui contravaloarea asigurării obligatorii după achitarea primei.

Prin această campanie, Allianz-Ţiriac îşi propune să contribuie la creşterea protecţiei în rândul proprietarilor de locuinţe din România şi le oferă protecţie completă pentru căminelor lor.

Prin asigurarea facultativă emisă de Allianz-Ţiriac, locuinţa este asigurată integral, adică la valoarea ei reală, aşa cum a fost evaluată în suma asigurată, împotriva unui număr mare de riscuri. Aceasta completează astfel asigurarea obligatorie care oferă protecţie doar în cazul riscurilor catastrofale - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren - şi până la limita de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de tipul locuinţei, indiferent dacă valoarea construcţiei este mai mare.

Pe lângă locuinţa propriu-zisă, pot fi asigurate prin poliţa facultativă şi bunurile care se află în aceasta, cum ar fi mobilierul, aparatele electrice/electronice, bunurile casabile, instalaţiile interioare ale clădirii, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (de exemplu, faţă de vecini, vizitatori).

"Accesul la beneficiile asigurării facultative de locuinţă emise de Allianz-Ţiriac este rapid şi simplificat, datorită Claims Tracker, un serviciu de soluţionare a daunelor unic în piaţa locală de asigurări. Clienţii care notifică daunele online, prin intermediul website-ului Allianz-Ţiriac - www.allianztiriac.ro - primesc, în funcţie de preferinţă, prin SMS sau e-mail, un link, care le permite încărcarea documentelor (ex. carte de identitate, schiţa spatiului) şi fotografii ale avariilor din locuinţă", se menţionează în comunicat.

În două ore de la încărcarea tuturor documentelor, Allianz-Ţiriac transmite confirmarea acoperirii şi oferta de despăgubire. În cazul în care oferta de despăgubire este acceptată, printr-un simplu click, Allianz-Ţiriac garantează plata despăgubirii în două zile lucrătoare de la primirea acceptului.

Clienţii au posibilitatea de a solicita rambursarea cheltuielilor de reparaţie sau de înlocuire a bunurilor avariate. În baza unui deviz sau a unei facturi de reparaţie, Allianz-Ţiriac va plăti contravaloarea serviciilor prin intermediul Claims Tracker.

Serviciul Claims Tracker nu presupune niciun cost suplimentar şi nu necesită nici descărcarea unei aplicaţii sau crearea unui cont de utilizator. Anul trecut Allianz-Ţiriac a plătit, în baza asigurărilor de locuinţe, despăgubiri de peste 44 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă 2021.

Imobil de tip A - construcţia cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn, sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămida arsă, lemn, ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic

Allianz-Ţiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit Interbrand.

Sursa foto: Shutter_M / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri