Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 este un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare, anunță Bucharest Real Estate Club (BREC).

„Bucureștiul are nevoie de reglementări clare și previzibile în domeniul urbanismului. Este inadmisibil ca o capitală europeană, în secolul 21, să nu aibă o reglementare de urbanism coerentă, acceptată de toți actorii”, se arată într-un comunicat al asociației remis redacției.

Bucharest Real Estate Club (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori, companii de construcții și de consultanță din real-estate, cum ar fi One United Properties, Impact, Globalworth sau AFI Europe, își exprimă speranța că întregul efort administrativ și legal va fi în sensul definitivării cadrului legal în ceea ce privește dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

„Ne confruntăm cu o problemă latentă de peste 25 de ani care a generat un context dificil atât pentru administrația locală, cât și pentru actorii privați. BREC a fost și rămâne deschis dialogului cu autoritățile pentru identificarea celor mai bune soluții astfel încât Bucureștiul să reintre într-un cadru de normalitate”, se arată în comunicatul asociației.

O analiză recentă realizată de BREC a relevat faptul că investitorii își doresc predictibilitate în legislație și o procedură clară în vederea obținerii autorizațiilor de construcții. Climatul urbanistic incert privează Bucureștiul, care generează o treime din PIB-ul național, de investiții în proiecte imobiliare moderne și sigure.

Reprezentanții BREC susțin că pagubele suferite de Capitală sunt evidente și cuantificabile, tot mai mulți investitori îndreptându-și atenția spre alte orașe. Clujul, Iașul, Timișoara, Brașovul, Constanța vor atrage investiții de până la 1,2 miliarde de euro anul acesta.

Ce au decis judecătorii

Judecătorii Tribunalului București au respins anularea PUZ-urilor din Sectorul 2 și Sectorul 4, deși Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, deschisese procedura de suspendare a PUZ-urilor.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul „PUZ coordonator Sector 2”.

Totodată. judecătorii au respins și planul Urbanistic Zonal pentru Sectorul 4.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotărâre – 28.02.2023”, mai arat decizia judecătorilor Tribunalului București în cazul ”PUZ coordonator Sector 4”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri