Printre provocările de mediu, locuințele joacă un rol cheie. Clădirile reprezintă astăzi una dintre cele mai mari surse de emisii de CO2 la nivel mondial, 35% fiind procentul de emisii cu efect de seră generate de clădiri la nivelul Europei. Conștienți de această realitate, SOMFY s-a angajat încă din 2015 să accelereze dezvoltarea durabilă a produselor. Așadar, 60% din produsele vândute astăzi sunt proiectate în mod ecologic, ceea ce înseamnă mai mult de 10.700 de referințe active în portofoliul companiei. Datorită produselor proiectate în mod ecologic, Somfy salvează 40% din consumul de energie al motoarelor sale, iar până în 2030 își propune să economisească 50% din emisiile de CO2. În România, 83% din vânzările anului 2022 au fost realizate cu produse Act for Green, conform unui studiu intern.

Pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a locuințelor, echiparea ferestrelor cu soluţii de umbrire inteligente este pariul câștigător pentru confortul utilizatorilor și pentru planeta noastră. În acest sens, Somfy motorizează și automatizează rulouri pentru a gestiona performanţa energetică a locuințelor. Grație automatizării, rulourile se deschid și se închid în funcţie de cantitatea de radiație solară pentru a vă încălzi sau răci locuința, în funcţie de anotimp. Vara, acestea se închid automat de îndată ce razele soarelui ajung la fereastră pentru a menţine locuința plăcută și răcoroasă. Iar vestea bună e că puteți câștiga între 4 și 7°C* în timpul valurilor de căldură datorită rulourilor automatizate în comparație cu soluțiile manuale. Pe timpul iernii reduceți între 10 și 30% din consumul dvs. de încălzire datorită rulourilor automatizate în comparație cu cele acționate manual.

*Datele sunt obținute în urma unui studiu realizat împreună cu Carbone 4, o companie de consultanță independentă, care a calculat diferența dintre emisiile de CO2 cauzate de fabricarea și utilizarea produselor Somfy și emisiile de CO2 evitate prin automatizarea rulourilor. 6 țări reprezentând 80% din vânzările de produse Somfy au fost studiate: Germania, Franța, Belgia, Polonia, Spania, Italia. În cele 6 țări în care a fost realizat studiul, impactul soluților de umbrire automatizate este unul pozitiv. De exemplu, în Belgia, rulourile automatizate economisesc de șase ori mai multe emisii de CO2 decât produc pe parcursul ciclului lor de viață iar în Polonia acestea salvează de circa 2 ori mai multe emisii de CO2.

Cum are loc automatizarea? TaHoma switch este inima automatizării soluțiilor de umbrire, fiind primul control inteligent care centralizează și conectează toate echipamentele de umbrire solară, avand un preț de comercializare de sub 1.000 RON. Totul, printr-o simplă apăsare de buton. Cu scenariul „Confort termic” pre-programat, este nevoie doar de câteva click-uri pentru a vă automatiza rulourile. Și în orice moment, aveți controlul asupra gestionării acestora!

Datorită integrării native a protocoalelor io-homecontrol, RTS și Zigbee 3.0, împreună cu compatibilitățile în cloud, TaHoma switch este o soluție evolutivă, care permite utilizatorilor să adauge echipamente în funcție de nevoi. TaHoma switch este, de asemenea, compatibilă cu Google Assistant, Amazon Alexa și Apple Homekit extinzând experiența utilizatorului la control vocal.

O nouă soluție pentru optimizarea performanței energetice

Pentru a completa peisajul rulourilor inteligente, Somfy lansează versiunea solară a motorizării sale RS100, care devine acum RS100 Solar io, având avantajul suplimentar al energiei solare. Un motor silențios, inteligent, ușor de conectat și eficient din punct de vedere energetic. Tehnologia sa este concepută pentru a se adapta fără probleme la viața de zi cu zi a utilizatorilor, având caracteristici precum detectarea obstacolelor, protecția împotriva înghețului și rezistența la efracție.

Noul motor RS100 Solar io poate fi instalat oriunde, indiferent de cantitatea de soare, și se adaptează la toate tipurile și dimensiunile de rulouri - de la ferestre mici la ferestre de până la 4 metri. Întrucât funcționează fără electricitate, această soluție autonomă poate fi instalată fără a efectua lucrări în interiorul locuinței, evitând potențialele deteriorări ale interiorului.

Pe lângă faptul că beneficiază de întregul ecosistem TaHoma®, RS100 Solar io are un senzor de lumină solară incorporat în panoul solar, care deschide sau închide automat rulourile în funcție de vreme. Senzorul măsoară luminozitatea și temperatura făcând posibilă personalizarea controlului acestuia și optimizarea confortului termic.

Alegerea rulourilor automatizate în detrimentul celor manuale înseamnă o regândire a gestionării căldurii în locuinţe. Fie că este vorba despre construcție sau renovare, echipa de specialiști Somfy vă va ajuta să configurați proiectul dvs, vă va prezenta beneficiile rulourilor automatizate care pot avea diferitele tipuri de motorizare, cum să actualizați și să motorizați rulourile exterioare existente, cum să obtineți o ofertă completă pentru locuința dvs.

Datorită umbririi exterioare automatizate a ferestrelor, puteți câștiga indiferent de temperaturi sau situația climatică! Automatizarea rulourilor este soluţia pentru a reduce facturile de energie!

Pentru mai multe detalii vizitați www.somfy.ro

Sursa foto: Somfy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri