Piata spatiilor industriale este in prezent la inceputul dezvoltarii si in urmatorii doi ani va depinde mult de noile autostrazi ce vor fi date in folosinta, insa peste cinci ani aceste spatii ar putea fi suficiente, a declarat Muler Onofrei, market officer ProLogis pentru Romania
"Piata romaneasca a spatiilor industriale, e una care abia acum incepe sa existe si pe ea mai este mult loc (...). In urmatorii doi ani evolutia pietei e strict legata de dezvoltarea autostrazilor, dovada ca cele mai importante parcuri industriale sunt langa autostrada Bucuresti-Pitesti, iar daca se va construi si autostrada spre Brasov, sau un ring al Bucurestiului se vor schimba multe pe piata", a adaugat Onofrei potrivit NewsIn.

Acesta mai considera ca in urmatorii ani chiriile pentru spatiile industriale vor scadea usor, de la 5 - 6 euro pe metru patrat la 4 - 4,5 euro. "Probabil ca in cinci - sase ani vom ajunge la suficiente spatii industriale, dar este hazardat sa dam un interval de timp, daca ne gindim in ce ritm se construieste (...) La sfarsitul anului trecut, in Bucuresti erau 250.000 de metrii patrati de spatii industriale, iar cand parcul ProLogis va fi gata se vor adauga alti peste 300.000 de metrii patrati, deci piata evolueaza rapid", a mai spus Onofrei.

ProLogis a inaugurat miercuri la 22 de kilometrii de Bucuresti, parcul industrial Bucharest A1, in care, in prezent sunt functionale doua cladiri din cele 12 cladiri pe care le va avea. In prima faza compania va investi 80 milioane euro pentru constructia a sase cladiri. Parcul industrial Bucharest A1 se intinde pe 56 de hectare, iar peste doi ani, in momentul finalizarii proiectului, suprafata totala de depozitare va fi de 317.000 metrii patrati.

ProLogis are in vedere dezvoltarea de parcuri logistice si industriale in alte orase mari, precum si extinderea investitiilor din Bucuresti, insa reprezentantii companiei au precizat ca nu au achizitionat nimic, ci sunt doar in negocieri. "Orasele vizate suntTimisoara, Cluj-Napoca sau Arad", a declarat, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est al ProLogis, Michael de Jong-Douglas. El a mai spus ca "ce a facut Polonia in zece ani, Romania a reusit in 3-4 ani. Este un loc foarte bun de investit pentru clientii nostri, deci si pentru noi".

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie care desfasoara activitati in 103 tari din Europa, America de Nord si Asia. Societatea detine 28,6 milioane dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 40,6 milioane metrii patrati in 2.525 de proprietati.

ProLogis are sediul in orasul american Denver, din statul Colorado.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri