NEPI Rockcastle a obținut o finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro pentru Mega Mall din Capitală și Promenada Sibiu, pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank S.A, fondurile urmând să achite liniile de credit folosite pentru achiziția a două centre comerciale din Polonia.

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A.

Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanțare și de a își consolida relațiile cu partenerii bancari. Finanțarea a fost obținută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condițiile actuale ale pieței, prin raportare la ratele Euribor.

“Condițiile de piață au fost solicitante în ultimele douăsprezece luni, dar în același timp au oferit un context excelent pentru consolidarea parteneriatelor noastre strategice. (...) Noua finanțare îmbunătățește poziția de lichiditate a Grupului și dovedește încă o dată angajamentul nostru pe termen lung, în direcția sustenabilității”, a spus Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.

Noua finanțare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achizițiile centrelor comerciale Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022. Ulterior rambursării, capacitatea totală a acestor facilității de credit de tip revolving a Grupului va fi restabilită la 620 de milioane de euro.

"Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate și variate pentru a finanța planurile actuale de dezvoltare și investiții", a adăugat Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, iar consorțiul bancar a fost asistat de Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH & Co KG.

La începutul anului, NEPI a mai anunțat și accesarea unui credit de 60 de milioane de euro pentru Ploiești Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale.

Sursa foto: Mega Mall

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri