Fondul austriac Immoeast va investi, alaturi de compania imobiliara Eyemaxx, aproximativ 40 de milioane euro pentru constructia parcului industrial Log Center din Timisoara, se arata intr-un comunicat transmis de Colliers.

Log Center va fi amplasat in apropiere de aeroportul din Timisoara, la zece kilometri in afara orasului si va avea o suprafata construita de peste 60.000 de metri patrati, urmand ca lucrarile sa se deruleze in doua etape.

“Proiectul va fi construit pe o suprafata de teren de 12 hectare. Spatiul de depozitare va fi de circa 51.000 metri patrati, in timp ce pentru zona de birouri au fost alocati 11.000 de metri patrati”, a declarat directorul diviziei industrial al Colliers, Gabriel Chimisliu.

Prima faza a Log Centere presupune amenajarea unei suprafate de 18.000 de metri patrati de spatii de depozitare si 3.700 de metri patrati de spatii de birouri clasa A cu 120 de locuri de parcare se afla in constructie si va fi finalizata in acest an, in timp ce finalizarea intregului proiect este prevazuta pentru 2008.

Eyemaxx detine proiecte in mai multe state din Europa Centrala si de Est, fiind specializat in dezvoltari logistice, centre comerciale si cladiri de birouri.

Fondul de investitii Immoeast detine 103 proprietati in Romania cu o suprafata de 3,4 milioane de mp. Acestea reprezinta aproximativ 20% din intreg portofoliul Immoeast si aproximativ 7,2 miliarde de euro.

In ultimele trei luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. Cele mai importante sunt Polus Center din Cluj, care se intinde pe o suprafata de 100.000 mp, Polus Center Constanta (90.000 mp) si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
"Congresul" interlopilor: Cum isi impart clanurile influenta