Redport Capital și grupul Mobexpert au finalizat etapa de concept pentru proiectul Infinity Nord, o destinație rezidențială localizată în zona Străulești. Acesta va fi unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din București, investiția totală fiind estimată la valoarea de 150 milioane de euro.

Conceptul este realizat împreună cu Design International, renumita casă de arhitectură londoneză cu peste 60 de ani de experiență și ample proiecte derulate în întreaga lume. Designul și arhitectura au fost inspirate din simbolul infinitului, un concept explorat de-a lungul vieții de sculptorul Constantin Brâncuși, întruchipând natura nesfârșită a timpului și spațiului.

Localizat în nordul capitalei, zona Străulești, proiectul Infinity Nord se întinde pe un teren de 44.000 de metri pătrați, având o suprafață totală construibilă de 125.000 mp. Cele patru faze ale proiectului cuprind un număr total de 1.250 de apartamente, spații de retail, facilități medicale și de educație, precum și 1.500 de locuri de parcare.

„Am crezut de la început în potențialul de reconversie a zonei și am redat toate calitățile sale într-un proiect rezidențial matur, sustenabil și de anvergură, capabil să răspundă generațiilor actuale și viitoare de locuitori. Avem convingerea că, prin viziunea noastră și strategia de dezvoltare pe termen lung, Infinity Nord va fi o zonă premium de locuit, dar mai mult decât atât, o destinație pentru nordul Capitalei”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Dan Șucu, fondator și acționar al grupului Mobexpert.

(sursa foto: Redport Capital)

Proiectul va fi livrat complet în următorii 7 ani

Dezvoltatorii au prevăzut demararea construcției în toamna acestui an, întregul ansamblu urmând a fi livrat în patru faze, cu dată de finalizare anul 2030.

„Infinity Nord este un cartier cum toate ar trebui să fie, dedicat atât rezidenților săi, dar mai ales comunității din care face parte. (...) Design International au lucrat mai bine de un an la dezvoltarea etapelor masterplan și concept design și ne-au ajutat să ne definim perspectiva și să înțelegem standardele internaționale privind dezvoltările de spații rezidențiale pe care să le exprimăm, mai apoi, prin proiectul Infinity Nord”, a declarat și Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Infinity Nord cuprinde zone mari de agrement în aer liber, locuri de joacă, spații de retail, dar și o zonă centrală, denumită Infinity Plaza, gândită ca un punct de reper în complex, un loc de întâlnire pentru membrii viitoarei comunități. Proiectul Infinity Nord depășește arhitectura convențională, integrând perfect estetica modernă cu un confort deosebit și îmbină natura cu facilitățile contemporane, rezultatul fiind concretizat în lucrări de artă stradală de mari dimensiuni.

(sursa foto: Redport Capital)

„Simbolul infinitului oferă proiectului Infinity Nord o însemnătate aparte, forma acestuia fiind sursă de inspirație pentru modul în care au fost gândite și interconectate spațiile publice și semi-private din întreg complexul. Locuitorii și vizitatorii se pot plimba prin spații verzi, piețe și bulevarde sau se pot bucura de sculpturi supradimensionate în timp ce admiră peisajul”, a explicat Chiara Braida, design manager Design International.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu-Cristescu și reprezintă un grup de companii specializate în construcții, investiții, dezvoltare și management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I și The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiții de 16 milioane de euro.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este o companie integrată vertical, care pornește cu designul și proiectarea de mobilier, trece cu acestea prin fabricare și retail, până la spațiul clientului final.

Recent, prin Mobexpert Homes, Grupul investeste masiv in dezvoltari imobiliare pe nivelul mediu-superior al pieţii.

Sursa foto: Redport Capital

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri