Dezvoltatorul Ecovillas Company va începe construcția unui nou proiect imobiliar în Nordul Capitalei, care va veni cu un design aduce aminte de niște cărți puse într-o bibliotecă, investiția în complex ridicându-se la 7 milioane de euro.

Denumit Epique Home, proiectul va include 18 case și va fi construit în apropierea bulevardului Iancu Niculae. Dezvoltatorul spune că locuințele vor fi eficiente energetic și utilizează energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire și apa caldă.

Fiecare casă va fi dotată cu pompă de căldură geotermică, care utilizează energia pământului pentru asigurarea agentului termic. Proiectul nu este racordat la gaze, fiind un proiect ce nu utilizează combustibili fosili.

(Sursa: Ecovillas Company)

Pentru asigurarea încălzirii, răcirii și apei calde în complex, s-au realizat foraje și au fost amplasate sonde ce au rolul de a capta energia pământului.

„Am ales această soluție tehnică, deoarece este cea mai bună din punct de vedere al randamentului și al costurilor pe care le vor avea locatarii. Aceste pompe nu se folosesc pe scară largă momentan, deoarece costurile de implementare sunt mai ridicate, forajele sunt scumpe. Însă, noi am decis că un astfel de proiect merită ceea ce e mai bun și credem că familiile ce vor locui la Epique home vor aprecia tehnologiile inovative”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Case denumite după scriitori celebri

Casele din proiectul Epique home sunt denumite după scriitori celebri la nivel internațional, o noutate pe piața imobiliară românească, ce va da unicitate fiecărei case.

Ideea proiectului din punct de vedere arhitectural a fost a lui Maxim Calujac, un arhitect din Republica Moldova recunoscut la nivel internațional prin numeroasele premii câștigate pentru proiectele sale.

(Sursa: Ecovillas Company)

Fiecare casă este dotată cu sisteme de recuperare de căldură, ce vor da un aer proaspăt în locuință, fără a mai fi nevoie de deschiderea geamurilor, sistem pasiv de răcire prin ventiloconvectoare, finisaje din marmură, parchet stratificat și placări interioare din MDF furniruit.

„Din experiența proiectelor pe care le-am construit de-a lungul anilor, observăm că există o cerere a clienților de a cumpăra locuințe de calitate. Nu mai fac rabat la calitate și confort, deoarece au înțeles că atunci când îți iei o casă a ta important este să te simți perfect în ea. De aceea, am ales cele mai bune materiale, din gama premium-lux, pentru a oferi familiilor o experiență de locuire deosebită”, a mai spus Veaceslav.

(Sursa: Ecovillas Company)

Înălțimea locuințelor este generoasă, de 3 metri, cu spații vitrate mari pentru mai multă lumină naturală. Fiecare casă – carte are 4 camere, 3 băi, terasă circulabilă, grădină și parcare acoperită. Suprafața totală fiind de 158 mp, plus 83 mp de terasă circulabilă.

Cât va costa o locuință în Epique Home

Zona Pipera este invadată de proiecte noi, iar tehnologiile utilizate și facilitățile noi aduc plus valoare proiectelor aflate acum în construcție. Dezvoltatorii au depășit barierele convenționale și investesc în inovație și energie verde pentru un consum redus și pentru case ce oferă o experiență deosebită de locuit.

(Sursa: Ecovillas Company)

În proiectul dezvoltat de Ecovillas în Pipera, va exista sistem de aspirator centralizat, ready smart home system, infrastructură pentru prize mașini electrice în parcarea acoperită a fiecărei case și se va pregăti traseul pentru ca cei interesați să poată dota casele cu panouri fotovoltaice pentru mai multă independență energetică. Fațada proiectului va fi din piatră naturală, iar terasa de pe acoperiș este circulabilă. Fiecare casă are curte interioară.

Proiectul Epique home are o valoare de piață de 7 milioane de euro. Prețul caselor la lansare este de 317.800 euro + TVA.

Ecovillas Company a dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale în trecut, toate eficiente energetic, cu pompe de căldură geotermice. Compania a dezvoltat și vândut 2 proiecte de case în București și Mogoșoaia, dar și proiectul de apartamente LOFT green apartments, dezvoltat în Mogoșoaia, cu 154 de apartamente cu design loft. Proiectul LOFT green apartments fiind premiat internațional și național pentru inovație și arhitectură.

Sursa foto: Ecovillas Company

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri