În nordul Capitalei, mai exact în zona Pipera, nu foarte departe de rondul unde se află și benzinăria OMV, se regăsește un proiect în care dezvoltatorul și investitorul imobiliar Prime Kapital investește peste 100 de milioane de euro.

Gândit ca o comunitate privată, în care accesul le este permis doar celor care vor locui în el, Avalon Estate încearcă să-și câștige viitorii locatari cu un stil arhitectural inspirat din orașele olandeze, printr-un parc central foarte mare, multe spații verzi, o grădiniță ce va fi construită în viitor, dar și prin multitudinea de tipuri de apartamente pe care le pune la dispoziție.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Din discuțiile anterioare cu cei de la Prime Kapital, înțelegeam că au fost proiectate cel puțin 55 de tipuri de apartamente și case individuale, împărțite în 5 mari categorii:

„Una dintre caracteristicile proiectului nostru este diversitatea. Avem multe tipuri de unități, potrivite pentru toate gusturile sau planurile pe care le au viitorii noștri locatari”, ne explicau, în toamnă, reprezentanții Prime Kapital Development.

În toamna lui 2022, șantierul era mult mai extins, așa că dezvoltatorul a prezentat din nou ansamblul imobiliar pentru a-l arăta colaboratorilor, viitorilor și potențialilor locatari ai Avalon Estate.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Față de ultima vizită la Avalon Estate, lucrările au avansat destul de mult. Unele clădiri au fost finalizate în totalitate, altele sunt în etapa de finisare, iar în unele cazuri, abia se toarnă primele lopeți de ciment la fundație.

Proiectul începe să prindă contur

În zonele în care mini-cartierul a fost cât de cât finalizat, însă, Avalon a prins contur și are unele colțuri care arată interesant. Era deja finalizată calea de acces pentru mașini, restul complexului fiind destinat în exclusivitate pietonilor.

Spațiile verzi dedicate caselor denumite de dezvoltator „Townhouse” și „Parkview” sunt și ele într-o bună măsură finalizate, gazonul a fost pus, florile au început și ele să înflorească, iar interioarele unor apartamente au fost amenajate pentru a le lua ochii celor care le vizitează.

Dezvoltatorul a pus accentul pe o mobilare și dotare a interioarelor care să acopere strictul necesar, dar amenajarea este gândită bine pentru a-ți oferi impresia că locuiește deja cineva în apartamentele și casele pe care le-au amenajat.

Se vede accentul pus pe funcționalitate, fiindu-ți foarte ușor să-ți dai seama care sunt destinațiile fiecărei încăperi.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Cel mai probabil, locatarii din Avalon Estate vor fi mulțumiți și de parcările acoperite și încăpătoare. Conceptul gândit de echipa de proiectare și arhitecții Prime Kapital a vizat încă de la început un spațiu care să fie ferit de trafic, care să ofere multă verdeață pentru o comunitate privată.

„Ideea inițială de la care a plecat conceptul Avalon Estate a fost ideea de locuire în cadrul unui parc. Am vrut să creăm un loc în care comunitatea este încurajată să întreprindă acțiuni în afara locuinței lor. Avalon Estate este locul în care extensia terasei tale este un spațiu de promenadă care converge în parcul central”, ne-a explicat arhitectul Alexandru Popa, design director în cadrul Prime Kapital Development.

Conceptul Avalon Estate a fost realizat de echipa de la Prime Kapital împreună cu biroul de arhitectură ADN BA.

(Sursa foto: Wall-Street.ro)

Complexul pare aerisit, cu multe spații prin care locatarii se pot plimba, dar la momentul ultimei vizite, proiectul încă era în plină dezvoltare, așa că, doar în momentul în care proprietarii locuințelor din Avalon Estate se vor muta ne vom putea da seama cât de spațios este ansamblul.

Pe lângă spațiile verzi răspândite prin tot complexul, locatarii vor avea la dispoziție și spații de joacă pentru copii, restaurante, săli de fitness, un centru de primire a oaspeților, care va juca și un rol de centru de socializare, denumit Gatehouse. Vor putea ieși la plimbare și pe marginea lacului, dar și o clădire specială denumită Clubhouse, în care vor putea găsi alte variante de relaxare.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri