Chiriile din marile orașe ale țării au continuat să crească și în luna mai a acestui an, Bucureștiul și Clujul fiind cele mai scumpe orașe, cu prețuri care depășesc pragul de 600 de euro pentru apartamentele cu trei camere, în timp ce TImișoara, Iași și Constanța sunt la polul opus, dar și în aceste orașe s-au înregistrat scumpiri.

„Pe parcursul lunii mai, chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat între 220 de euro și 300 de euro. Pentru apartamentele de două camere, costul mediu s-a situat între 350 de euro (în Timișoara) și 460 de euro (în Capitală și Cluj-Napoca), în timp ce pentru cele de trei camere, prețurile medii au oscilat între 400 de euro și 640 de euro”, se arată într-un comunicat al platformei imobiliare.ro.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 640 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+10,5%).

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 14,8%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate au stagnat la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 599 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,5%.

În Constanța, chiriile ajung la 263 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu o cameră din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 20,3%.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 370 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor bicamerale au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+10,4%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

Vrei să afli mai multe despre piața imobiliară, despre cum se vor rezolva problemele urbanistice ale Bucureștiului, cum vor evolua prețurile apartamentelor și dobânzile la creditele ipotecare? Urmărește reConstruct Forum 2023, care va avea loc pe 13-14 iunie, unde reprezentanți ai dezvoltatorilor, constructorilor și autorităților publice vor discuta despre cele mai importante subiecte ale momentului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri