In Romania se construieste de patru ori mai incet decat in UE

Piata rezidentiala din Romania a inregistrat un ritm de dezvoltare net inferior celui din Uniunea Europeana, in ultimii ani fiind construite cel mult doua locuinte la mia de locuitori, adica de aproximativ patru ori mai putin decat ritmul de livrare din Europa, arata datele furnizate de Eurisko.
Piata rezidentiala din Romania si-a inceput consolidarea in aproape toate orasele importante. Peste tot se construieste din plin dar, acolo unde lucrarile in regie proprie nu au fost dublate de investitiile marilor dezvoltatori, s-au produs aglomerari de locuinte pe arii restranse, care s-au dovedit a fi cel putin nepractice in absenta infrastructurii necesare.

Consultantii Eurisko apreciaza ca acolo unde marii dezvoltatori au fost interesati sa investeasca si au obtinut autorizatiile de constructie, primariile au conlucrat facand eforturi de modernizare a drumurilor si de dotare cu utilitati. Planurile ansamblurilor rezidentiale au fost concepute in asa fel incat sa ofere spatiile verzi si comune necesare, sau infrastructura de tipul dispensare, gradinite, spatii comerciale si de agrement, care sa creasca atractivitatea complexului rezidential.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri