Immorent Romania, subsidiara locala a diviziei de leasing a grupului Erste Bank, vizeaza ca principale zone de dezvoltare de proiecte imobiliare nordul, vestul si centrul Bucurestiului, se arata intr-un comunicat al companiei.
Principalele zone de dezvoltare pe care Immorent Romania le vizeaza in nordul capitalei sunt Baneasa, Pipera, Floreasca, Aviatiei, Herastrau si Drumul National 1 (DN1). In vestul orasului, Immorent Romania mizeaza pe zona Militari, pentru spatii comerciale si de logistica, iar in centrul Bucurestiului sunt vizate Piata Charles de Gaulle, Piata Aviatorilor, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii si strazile din jur, pentru cladiri rezidentiale si de birouri. Orasele Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi reprezinta de asemenea puncte de interes, in special in ceea ce priveste spatiile comerciale.

In cadrul strategiei grupului pentru perioada 2007-2008 care se va concentra asupra dezvolt見rii proiectelor, Immorent Romania a infiintat, la sfiarsitul anului trecut, o companie specializat見 in dezvoltarea de proiecte - Immorent Project, care supervizeaza lucr見rile de constructie pentru noi spatii comerciale si cl見diri de birouri, proiecte finantate de catre Erste Bank.

Immorent Project va aborda trei segmente de baza - comercial, rezidential si birouri - si va dezvolta proiecte imobiliare intr-o maniera unitara, implicandu-se in mod activ in procesul de planificare, implementare si valorificare a acestor proiecte. Immorent Project se sprijina pe sinergiile care exista in cadrul grupului Erste Bank. Astfel, proiectele sunt dezvoltate prin finantari Erste Bank si sunt supervizate de c見tre expertii Immorent Austria.

"Dezvoltarea proiectelor are un enorm potential in Romania, datorit見 trendului ascendent al pietei imobiliare. Ne-am propus s見 valorific見m acest potential, combinand strategic cunostintele noastre despre piata din Romania cu experienta partenerilor din Austria. Proiectele pe care le-am demarat deja reprezinta platforma pentru o serie de initiative pe care le planificam in viitorul apropiat", a spus director general Immorent Romania, Anina Iordache.

Conform analizei de piata realizate de catre Immorent, Bucurestiul este expus riscului de supraproductie de spatii de birouri in perioada 2008-2009. Totusi, Immorent estimeaza ca piata va reusi sa absoarba noile proiecte in decurs de cativa ani, "ceea ce va alinia Bucurestiul la nivelul altor capitale europene, cum ar fi Viena, Praga si Budapesta", se precizeaza in comunicat.

Un alt segment de interes este reprezentat de piata proprietatilor rezidentiale, care inregistreaza in prezent o crestere importanta, ca urmare a cererii intense pentru cladiri rezidentiale moderne.

Immorent Aktiengesellschaft, compania mama a Immorent Romania, isi propune sa dezvolte un num見r tot mai mare de proiecte imobiliare in regiunea Europei Centrale si de Est, precum si in sud-estul continentului. Astfel, in luna mai, subsidiara din Slovacia a companiei - Immorent Slovensko - a demarat in mod oficial lucr見rile de constructie la noul parc industrial Immopark din orasul Košice, cu o suprafata de 10 000 mp, se mai spune in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si