Consultantii Eurisko apreciaza continuarea cresterii in urmatorii doi ani a pretului terenurilor din jurul Bucurestiului, bazata in special pe conditiile pietei (raport cerere/oferta) si mai putin pe intentii speculative.

Piata terenurilor cunoaste, in general, o efervescenta in vecinatatea autostrazilor, indiferent daca ele sunt deja construite sau doar in faza de proiect.

Eurisko estimeaza o crestere cu maximum 10-15% pentru zona de nord si centru. Pentru sud si est se asteapta o crestere mai pronuntata. Preturile terenurilor, inca scazute in ultimele doua zone, vor putea atrage interesul cumparatorilor intr-o mai mare masura fata de anii precedenti.

Toate lucrarile de infrastructura au ca efect cresterea preturilor si impun o presiune asupra ofertei efective. Autostrada Bucuresti-Brasov (anuntata a incepe din Strada Petricani), din care primul tronson Bucuresti-Ploiesti se asteapta a se finaliza in 2009 este cel mai recent exemplu.

Alte proiecte de infrastructura care, chiar daca sunt in faza de plan, pot sa influenteze preturile solicitate sunt: Coridorul IV Pan-european - pe teritoriul Romaniei va lega Constanta de Nadlac, prin Bucuresti (pe directia est-vest) si cel de-al doilea inel de centura al Capitalei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si