Consultantii Eurisko apreciaza continuarea cresterii in urmatorii doi ani a pretului terenurilor din jurul Bucurestiului, bazata in special pe conditiile pietei (raport cerere/oferta) si mai putin pe intentii speculative.
Piata terenurilor cunoaste, in general, o efervescenta in vecinatatea autostrazilor, indiferent daca ele sunt deja construite sau doar in faza de proiect.

Eurisko estimeaza o crestere cu maximum 10-15% pentru zona de nord si centru. Pentru sud si est se asteapta o crestere mai pronuntata. Preturile terenurilor, inca scazute in ultimele doua zone, vor putea atrage interesul cumparatorilor intr-o mai mare masura fata de anii precedenti.

Toate lucrarile de infrastructura au ca efect cresterea preturilor si impun o presiune asupra ofertei efective. Autostrada Bucuresti-Brasov (anuntata a incepe din Strada Petricani), din care primul tronson Bucuresti-Ploiesti se asteapta a se finaliza in 2009 este cel mai recent exemplu.

Alte proiecte de infrastructura care, chiar daca sunt in faza de plan, pot sa influenteze preturile solicitate sunt: Coridorul IV Pan-european - pe teritoriul Romaniei va lega Constanta de Nadlac, prin Bucuresti (pe directia est-vest) si cel de-al doilea inel de centura al Capitalei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri