Colliers: Piata imobiliara din Polonia necesita 1,5 mil. de locuinte

Piata imobiliara din Polonia are nevoie de circa 1,5 milioane de locuinte noi, din care in jur de 100.000 - 200.000 in capitala, pentru ca cererea de apartamente sa fie acoperita, sustin analistii imobiliari ai companiei Colliers.

Piata din Polonia cuprinde sase orase mari cu o activitate imobiliara intensa. Cererea de locuinte din Polonia a cunoscut o crestere incepand cu anul 2002, proiectele fiind vandute in totalitate chiar din stadiul de plan.

"Un factor important ce a contribuit la cresterea cereri de locuinte a fost diversificarea posibilitatilor de creditare, in prezent putandu-se obtine credite pe perioade lungi de pana la 50 de ani, pentru intreg pretul apartamentului. De asemenea, la cresterea cererii a contribuit si migratia masiva a populatiei catre orase", se arata intr-un comunicat al Colliers.

Cresterea cererii de locuinte a dus si la o crestere a preturilor in medie cu 50%, inregistrata intre 2005 si 2006, urcand de la 1.200 euro/mp la 1.900 euro/mp. In prezent, nivelul preturilor se situeaza la o medie de 2.090 euro/mp. Ca tendinta generala si comparativ cu Romania, in Polonia se contruieste cu preponderenta pe orizontala, punandu-se accentul pe spatii verzi si fara alte facilitati aditionale.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. in Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri