RomReal investeste 50 de mil euro in constructia a 1.000 de apartamente in Mamaia

Compania RomReal a achizitionat un teren de 30.000 metri patrati in statiunea Mamaia cu 12,3 milioane euro pentru constructia unor apartamente de vacanta pe litoralul Marii Negre, investitie ce se va ridica la aproximativ 50 milioane euro.

RomReal intentioneaza sa construiasca pe terenul achizitionat in statiunea Mamaia circa 1.000 apartamente de vacanta, cu o suprafata individuala de 65 metri patrati. Investitia ar urma sa se ridice la 50 milioane euro, compania estimand ca odata cu vanzarea apartamentelor sa incaseze 85 milioane euro.

"Aceasta achizite este una de importanta strategica si reprezinta o oportunitate deosebita de dezvoltare intr-una din cele mai atractive locatii din Romania. Mamaia este o statiune populara si este una din cele mai importante destinatii turistice din Rominia", a declarat directorul RomReal, Kjetil Gronskag.

Proiectul imobiliar este situat in inima statiuni si ocupa o pozitie privilegiata la malul Marii Negre, la o distanta de circa 250 metri de plaja.

RomReal este listata din iunie 2007 la bursa din Oslo si intentioneaza sa atraga aproximativ 200 milioane euro pentru investiti in proiecte imobiliare pe piata din Romania.

RomReal este un vehicul de investitii, ce opereaza in tara noastra prin intermediul subsidiarei WestHouse Group. Pana in prezent, societatea a achizitionat aproximativ 770.000 mp in Bucuresti, Constanta si Brasov. Valoarea investitiei in terenuri se ridica la circa 100 milioane euro. Jumatate din suprafata detinuta de companie este teren agricol, care urmeaza sa fie introdus in circuitul intravilan pentru a putea fi utilizat la dezvoltarea unor cladiri rezidentiale si de retail. In plus, compania evalueaza sau negociaza achizitia mai multor terenuri si cladiri, cele mai multe in Constanta si Ovidiu, dar si in Bucuresti si Brasov.

Compania Westhouse Group a fost infiintata in 2005, in principal pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. Primele proiecte ale Wethouse sunt trei ansambluri de locuinte in Constanta, cu aproape 400 de apartamente si vile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri