Fondul de investitii Fabian Romania Property a ajuns la un acord cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 mil. euro.

Chiria pe care Fondul Fabian o va incasa de la Baneasa Business Centre se ridica la 1,85 mil. euro anual. Fondul de investitii Fabian Romania Property a mai achizitionat, in iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului. Potrivit datelor publicate de fondul de investitii cladirea de birouri se afla in zona Pipera/Voluntari si este cea de-a patra achizitie din Bucuresti. Compania a mai anuntat ca asteapta o chirie de 12 euro/mp/luna, 65 euro/loc de parcare/luna si 7 euro/pentru depozitare. Banii pentru aceasta tranzactie au provenit din resursele proprii ale fondului.

Fabian Romania Property a achizitionat, la inceputul lunii mai, si imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre din nordul Bucurestiului dezvoltat de firma Kendama. Tranzactia intre cele doua parti se va face in doua etape, iar fondul va plati initial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat intr-o prima faza cinci milioane euro, sub forma unui credit. In plus, la finalizarea proiectului, prevazuta pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plati si restul sumei, astfel incat randamentul din chirii sa fie de 7,4-7,8%.

Fondul de investitii mai detine in Capitala alte trei imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.

Alexandra Dimofte si Radu Lucianu, Managing Partners EURISKO au incheiat pentru Fabian prima dintr-un sir de trei tranzactii planificate sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Cei doi au facut parte din echipa de consultanti formata din Eurisko (imobiliar), WSP (technic), NNKP (legal), KPMG (financiar) si Biris Goran (legal pentru Immoconsult). Procesul de negociere si intocmire a actelor a durat aproximativ un an si jumatate.

Baneasa Business Center este o cladire de birouri de clasa A situata în zona de nord a Bucurestiului cu o suprafata inchiriabila de peste 9 600 mp si 132 de spaþii de parcare. In momentul de fata Baneasa Business Center este inchiriata in intregime. Printre locatari se numara companii internationale ca Wrigley, Colgate, Fresenius, Cargill si Volksbank.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri