SUA: Cea mai slaba perioada pentru sectorul imobiliar din ultimii 16 ani

Numarul de locuinte nou construite in Statele Unite in luna mai a acestui an a scazut ingrijorator fata de previziunile initiale ale analistilor, potrivit rapoartelor oficiale ale Departamentului Comertului american, informeaza BBCNews.

Scaderea inregistrata a fost de 2,1% in mai, dupa ce luna precedenta oficialitatile au semnalat o crestere de un procent. Conform ultimelor estimari, desi constructiile s-au diminuat pana la pragul de 1,47 milioane de unitati, exista semne minore de redresare a sectorului imobiliar, numarul autorizatiilor emise situandu-se la 1,5 milioane numai in luna mai.

Situatia a fost analizata de Departamentul Comertului american in urma raportarii celei mai slabe perioade pentru sectorul imobiliar american din ultimii 16 ani. Printre factorii care au contribuit la inregistrarea rezultatelor mult sub asteptari s-au numarat dobanzile mari care au marit excesiv costul ratei ipotecare, dar si preturile crescute ale combustibilor, care au scazut bugetul americanilor si au actionat ca o taxa pe consum.

Analizand datele furnizate de Departamentul Comertului, analistii americani prevad o stagnare a pietei de constructii imobiliare, aratand un trend “neutru” pe viitor, fapt confirmat si de analistul companiei Swiss Re, Kurt Karl.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Expat: Pandemia a impus în mediul de business o nouă eră, forțată
Setari Cookie-uri