Investitorii spanioli au devenit noile staruri de pe piata imobiliara locala urmand sirul creat de developerii din Israel, Austria si Marea Britanie. Pe piata imobiliara autohtona sunt prezente in acest moment circa 20 de companii imobiliare iberice, cu un portofoliu de proiecte anuntate in valoare de peste 2,5 miliarde de euro
Grupul spaniol Detea cu activitati in domeniul imobiliar, agricultura, energie si constructii, a anuntat ca investitiile imobiliare din mai multe orase ale Romaniei vor ajunge la 680 milioane de euro atat in realizarea de centre comerciale, pe segmentul rezidential, cat si pe cel de birouri.

Grupul Detea si-a stabilit in total proiecte pe o suprafata construita de circa 450.000 de metri patrati, au aununtat reprezentantii companiei luni in cadrul unui seminar pe teme imobiliare, anunta NewsIn. Pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, grupul spaniol si-a propus investitii care ajung la 480 de milioane euro, iar pe segmentul de birouri, Detea a prevazut investitii in valoare totala de 84 milioane de euro, in constructia a 33.500 de metri patrati de spatii.

Spaniolii au decis sa investeasca 116 milioane euro pentru constructia a centre comerciale in Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Constanta, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti si Bucuresti. Dezvoltatorii vor realiza magazine cu dimensiuni pana la 15.000 de metri patrati, iar suprafata totala construita a acestor proiecte va ajunge la 68.000 de metri patrati.

Grupul Detea are investitii si in Spania, Portugalia, Ucraina, Mexic, Chile, Polonia si Argentina, iar activele grupului sunt estimate la peste un miliard de euro.

Fadesa mizeaza pe rezidential

Compania imobiliara Fadesa va intra pe piata imobiliara din Romania, unde va investi peste un miliard de euro in construirea a cinci proiecte rezidentiale, in orasele Bucuresti si Bacau, potrivit datelor companiei afisate pe pagina de internet a companiei spaniole.

Dezvoltatorii intentioneaza sa investeasca 1,05 miliarde euro in proiecte imobiliare cu 166.300 de locuinte, in Bucuresti si Bacau.

Compania spaniola Fabes va incepe constructia a 12.000 de case in Stefanesti de Jos, localitate situata in nordul capitalei. Proiectul va necesita o investitie totala de 850 milioane euro si va acoperi circa 650.000 metri patrati. Alte patru ansambluri rezidentiale vor fi ridicate in judetul Bacau, cu peste 4.300 de case, in localitatile Serbanesti, Stefan Cel Mare, Margineni si Marasesti.

Prin aceste proiecte derulate in Romania, Fadesa isi va consolida pozitia de lider intre companiile spaniole de investitii imobiliare care au realizat proiecte in afara Spaniei. Compania imobiliara Fadesa este deja prezenta in tari precum Moroc, Portugalia, Franta, Ungaria, Polonia, Mexic, Bulgaria si, mai nou, in Romania.

Riofisa incepe cu orasul de la poalele Tampei

Compania spaniola de constructii Riofisa a anuntat ca va investi 111 milioane de euro intr-un proiect imobiliar cu o suprafata de 145.000 metri patrati la Brasov.

Complexul rezidential va cuprinde un mall, o cladire de birouri si spatii de locuit, iar o suprafata de 40.000 de metri patrati va fi rezervata spatiilor comerciale.

Riofisa va detine 50% din proiect, la care mai participa Tiriac.

Hercesa pariaza pe Capitala

Dezvoltatorul spaniol Hercesa, prin subsidiara din Romania Hercesa Imobiliaria, va investi 500 milioane de euro in constructia a peste 6.500 de apramente in Bucuresti in cadrul a patru proiecte imobiliare, a anuntat presedintese Hercesa, Juan Jose Cercadillo Garcia.

Cel mai mare proiect imobiliar al Hercesa va fi dezvoltat in parteneriat cu compania Bluehouse si va aduce pe piata mai mult de 3.500 de locuinte in blocuri turn situate in apropierea stadionului Steaua, a precizat presedintele Hercesa, Juan Garcia. Investitia se va ridica la circa 300 de milioane euro, iar locuintele vor fi construite in mai multe faze, a adaugat acesta.

Complexul rezidential "Vivenda Residencias", al carui santier, a fost inaugurat joi va fi construi in zona de est a capitalei, in zona Baia de Arama si va cuprinde peste 1.400 apartamente si 1.400 garaje, zone comerciale, spatii pentru gradinite, locuri de joaca si spatii verzi. Noul complex va fi o zona rezidentiala inchisa cu acces controlat. Proiectul va fi deasemenea realizat in mai multe faze, primele apartamente fiind gata in circa doi ani de zile.

Un alt proiect al Hercesa este complexul rezidential Residencia Orhideelor care va fi situat in zona de vest a capitalei, langa cheiul Dambovitei, pe terenul fostei fabrici de paine Spicul. Acesta va dispune de 800 de locuinte cu locuri de parcare.

Hercesa a mai achizitionat in anul 2004 si imobilul in care a functionat hotelul Cismigiu si cinematograful Bulevard, valoarea de piata a acestuia fiind atunci de circa doua milioane de euro. Potrivit conducerii companiei spaniole, aceasta va mentine si renova fatada imobilului si va reconstrui interiorul cladirii, urmand ca aceasta sa devina un hotel cu cinci etaje si cu 67 apartamente de lux. La ultimul etaj vor fi sapte apartamente de tip duplex, dintre care cel mai mare va avea o suprafata de 85 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri