Dezvoltatorul polonez de real estate, Globe Trade Centre (GTC) a achizitionat circa 200.000 metri patrati de teren in Polonia, Ungaria si Serbia, unde va dezvolta proiecte imobiliare in valoare de 290 milioane de euro.

Compania a achizitionat terenuri in valoare de 75 milioane de euro, marindu-si portofoliul de proprietati si proiecte cu inca 200.000 mp, pana la 1,7 milioane mp de spatii de birouri, comerciale si rezidentiale.

GTC are in plan doua proiecte rezidentiale in Lodz (1.000 apartamente) si Budapesta, dar si alte doua proiecte mixte care inglobeaza atat spatii de birouri, cat si centre comerciale in Belgrade.

"In Polonia si Ungaria, GTC vom dezvolta proiecte rezidentiale pe suprafete de 4,7 hectare si respectiv 6 hectare, destinate persoanelor cu venituri peste medie. In Belgrad am achizitionat doua terenuri cu o suprafata totala de 3,25 hectare, unde vom construi spatii comerciale de 29.000 mp si spatii de birouri de 25.000 mp", se arata intr-un comunicat al companiei.

Dezvoltatorul polonez de real-estate are reprezentanta si in Romania, GTC Real Estate Investments Romania, care promite investitii in urmatorii trei ani de circa 500 milioane euro in proiecte imobiliare atat in capitala, cat si in alte orase mari ale tarii. Presedintele companiei, Shimon Galon a declarat ca GTC a achizitionat si va continua sa cumpere terenuri pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale.

"La sfarsitul anului vom finaliza cele trei centre comerciale Galleria din Buzau, Suceava si Piatra Neamt si vom demara lucrarile la doua noi proiecte. In capitala vom finaliza cladirea de birouri CityGate, dar vom continua sa investim atat in centre comerciale, ansambluri de locuinte, cat si in cladiri de birouri", a spus presedintele GTC Romania Shimon Galon.

Investitia in cele trei centre comerciale Galleria din Buzau, Piatra Neamt si Suceava se ridica la peste 50 de milioane euro, iar GTC are ca partener compania Aura Investments. Cele trei centre comerciale Galleria vor fi livrate in primul trimestru din 2008, a spus Galon, care a estimat ca in urmatorii patru ani, vor fi dezvoltate 20 de centre Galleria pe tot cuprinsul tarii. Pentru primele zece amplasamente compania a cumparat deja terenul necesar constructiei, "urmand ca pe parcurs, sa se finalizeze procesul de achizitie si in celelalte orase", a spus reprezentantul GTC Romania.

GTC a anuntat, recent, si demararea lucrarilor de constructie la cel de-al doilea proiect rezidential din Bucuresti, Felicity Residentials, care va aduce pe piata 1.300 de apartamente. In cadrul complexului va fi construit si un centru comercial cu o suprafata de 3.000 de metri patrati, locuri de joaca pentru copii, restaurante si terenuri de sport. Pretul de vanzare este de 1.370 euro/mp plus TVA.

GTC Real Estate Investments Romania, societate membra a companiei imobiliare GTC International, este prezenta pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est din 1994. Compania a mai administrat, in Romania, construirea, ocuparea si vanzarea pentru cladirile de birouri Europa House si America House, iar in prezent administreaza proiectele rezidentiale Green Dream Residence, Jasmine Park. De asemenea, compania administreaza proiectul comercial Galleria Bucharest, precum si proiectele de birouri Aurora Business Park si City Gate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si