Immofinanz, cel mai mare fond de investitii austriac din domeniul imobiliar, a achizitionat recent sase centre logistice cu o suprafata totala de peste 175.000 metri patrati in Germania si Elvetia, iar investitia se ridica la 273,3 milioane de euro, a anuntat, luni, compania.
In urma achizitiilor celor sase centre logistice, subsidiara Deutsche Lagerhaus si-a majorat portfoliul la 26 de proprietati cu un total de 722.840 mp. in paralel cu expansiunea portofoliului, Immofinanz si-a marit numarul actiunilor la Deutsche Lagerhaus, detinand in prezent un pachet de 90%.

Patru din cele sase noi proprietati au fost tranzactionate in Germania, iar restul in Elvetia. Cea mai mare investitie din Germania este reprezentata de tranzactia centrului logistic din Vestul oratului Bonn cu un total de 52.740 mp spatiu utilizabil. in Elvetia, centrul logistic Bulach, aflat in apropierea aeroportului din Zurich, este cea mai mare investitie a grupului Deutsche Lagerhaus si dispune de o suprafata de 61.743 mp.

Potrivit oficialilor companiei, toate proprietatile sunt inchiriate in proportie de 100, o parte de catre companii de transport internationale, iar restul de marile lanturi de retail. Deutsche Lagerhaus si-a propus sa ajunga pana in 2009 la un portofoliu cu un spatiu utilizabil de un milion de euro. in prezent, Deutsche Lagerhaus detine aproximativ 900.000 mp de spatii logistice.

"Preturile pe piata imobiliara germana au crescut puternic in aria birourilor, retailului si pe zona rezidentiala si nu mai sunt atractive pentru investitori. in schimb, preturile pentru spatiile logistice sunt inca acceptabile si aduc un yeld bun, mai mare decat oricare pe acest segment de piata", a declarat presedintele Immofinanz, Karl Petrikovics. "Din aceasta cauza ne-am orientat catre zona spatiilor logistice atat pentru a ne creste protofoliul, cat si pentru a avea un profit bun", a adaugat Petrikovics.

In Germania, Immofinanz detine un portofoliu care include 113 proprietati cu 1,8 milioane mp de spatiu utilizabil, in timp ce in Elvetia fondul de investitii are doar sase proprietati cu 152.000 mp de spatiu.

Immofinaz este reprezentata in Romania de catre Immoeast, responsabila pentru activitatea din Europa Centrala si de Est a fondului austriac. Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri