Compania israeliana Atlas Estates Limited a cumparat 40% din drepturile de proprietate ale unui teren din Voluntari, in apropiere de Bucuresti, pentru care a platit 8,65 milioane de euro.

Atlas Estates a devenit proprietarul unui lot de circa 100.000 metri patrati de teren in Voluntari, dupa ce a achizitionat intreaga participatie de la o companie partenera. Potrivit reprezentantilor investitorului israelian, Atlas Estates Limited a achitat 6,4 milioane de euro din suma totala, restul banilor fiind platiti sub forma unor imprumuturi acordate partenerului de afaceri.

"Bucurestiul este unul dintre orasele cu cele mai rapide cresteri din estul Europei. De aceea achizitiile pe care noi le-am facut in capitala Romaniei se adauga portofoliului si fac parte din politica companiei", a declarat presedintele Atlas Estates, Quentin Spicer.

Atlas Estates Ltd. a achizitionat recent in Romania si Slovacia terenuri de 29 milioane dolari, iar, in Plonia, investeste 14 milioane dolari in achizitia unei cladiri de birou in Gdansk. Terenul de 3,2 hectare din Bucuresti se afla intr-o fosta zona industriala amplasata langa Piata Obor si va fi folosit pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar cu spatii rezidentiale si comerciale. Cladirile aflate pe terenul achizitionat vor fi demolate in urmatoarele sase luni pentru a lasa cale libera proiectului.

Compania a mai achizitionat, anul trecut, 80% din drepturile de proprietate asupra unui teren in suprafata de 5,6 hectare in zona de nord a Bucurestiului, contra unei sume de 3,8 milioane euro. Terenul are un potential de dezvoltare de aproximativ 200.000 metri patrati de locuinte.

Activele detinute de Atlas Eastes Limited sunt administrate prin intermediul Atlas Management Company (AMC), o companie formata de RP Capital Partners, Elran (D.D.) Real Estate Limited si RI Limited. Atlas este listata pe piata alternativa de investitii (AIM) din Londra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri