Atrium Center Satu Mare va fi primul centru comercial din Satu Mare, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 30.000 metri patrati, 900 locuri de parcare, peste 135 magazine, un hypermarket, opt - zece sali de cinema multiplex, cafenele, restaurante, sala de fitness si spatiu de joaca pentru copii. Noul centru va fi pozitionat la intersectia dintre bulevardul Henri Coanda si strada Corvinilor, chiar in centrul orasului, beneficiind de o vizibilitate sporita si de accesibilitate cu transportul in comun si cu masina.

"Am decis sa facem aceasta investitie in Satu Mare pentru ca orasul raspunde obiectivelor noastre de dezvoltare", a declarat directorul de tara al Atrium Centers, Adina Calinescu. Este situat strategic, in partea de Nord-Vest a tarii, aproape de granita cu Ucraina si Ungaria. "Satu Mare ofera o piata cu multiple posibilitati, mai ales ca acolo nu a fost construit nici un centru comercial si de divertisment modern pana in prezent. Zona de retail este inca la inceput si estimam ca va cunoaste o dezvoltare rapida", a mai spus Calinescu.

Grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day si-a anuntat lansarea oficiala pe piata romaneasca de real-estate in mai, urmand sa dezvolte centre comerciale in Arad, Cluj si Baia Mare sub numele de Atrium Centers. Valoarea totala a investitiilor planificate pana in prezent de companie atinge suma de 246 milioane de Euro, in timp ce intregul plan investitional pentru Romania in urmatorii ani este estimat la 900 milioane euro.

Citeste si:

Proiectul Atrium Center Satu Mare va fi implementat cu sprijinul DTZ Echinox in calitate de agent exclusiv de leasing pentru Satu Mare. Acesta va fi al patrulea centru comercial care urmeaza sa fie dezvoltat de Atrium Centers, dupa cele aflate deja in derulare in Cluj, Arad si Baia Mare.

Dawnay, Day PanTerra Limited face parte din Dawnay, Day Group, care are o experienta de peste 20 de ani in domeniul investitiilor imobiliare private pe piata proprietatilor din Europa in tari precum Germania, Cehia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Statele Baltice si India. Dawnay, Day ofera expertiza in investitii imobiliare si administrarea activelor, servicii financiare si investitii de capital.