Plaza Centers cu capital israelian are in plan constructia unui centru comercial pe o suprafata de 34.000 metri patrati, dupa o investitie de circa 16 milioane de euro
Compania a achizitionat deja terenul la Miercurea Ciuc si s-a propus ca centrul comercial sa se intinda pe o suprafata de 16.000 metri patrati, iar pe 13.000 metri patrati va fi construita o parcare. Acesta este cel de-al treilea proiect pe care Plaza Centers il deruleaza in Romania.

"Achizitie terenului din Miercurea Ciuc plaseaza compania intr-o pozitie favorabila pe piata de retail din Romania si ne permite sa profitam de oportunitatile locale din acest sectorul al pietei", a declarat directorul general al Plaza, Ran Shtarkman.

Grupul Plaza Centers a anuntat, la inceputul lunii iunie, un nou proiect pe piata din Romania. Plaza si-a prous o investitie de circa 100 de milioane de euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei. Proiectul Plaza Centers NV din Timisoara administrat printr-o sucursala locala va include pe un teren de 90.000 metrii patrati un centru comercial, un loc pentru divertisment, cu apartamente rezidentiale si birouri.

Lucrarile de dezvoltare ale proiectului din Piata General Virgil Economu, zona Dorobantilor, sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului 2007, iar inaugurarea centrului comercial este asteptata sa aiba loc la mijlocul anului 2009. Viitorul centru comercial din Timisoara se va intinde pe o suprafata de 46.000 metrii patrati. Plaza Centers va include un hypermarket, 12 sali de cinema, fast food-uri si restaurante cu specific italian, romanesc, precum si magazine de incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice, articole sportive, etc.

In paralel, Plaza Centers intentioneaza sa investeasca si in dezvoltarea a peste 600 de apartamente cu pana la patru camere, dar si in cladiri de birouri organizat intr-un centru de afaceri care va oferi facilitati de cinci stele investitorilor existenti sau noi.

Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra. Compania este membra a grupului Elbit Medical Imaging Ltd, cunoscut in domeniu ca unul din cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisment. Grupul Plaza Centers isi desfasora activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est. Grupul a dezvoltat, inchiriat si vandut nenumarate centre comerciale si de divertisment cu diferite specifice si de marimi variate in sapte tari din Europa.

Plaza Centers a fost primul care a inaugurat un centru commercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei. Duna Plaza a fost construita in 1996 la Budapesta, iar in urmatorii 10 ani, s-a continuat cu peste 20 de centre comerciale fondate in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia si acum Romania. "Casa Radio" este una din achizitiile recente ale grupului in Romania, un proces finalizat la sfarsitul anului 2006.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri