Compania Immorent, specializata in servicii imobiliare si de leasing, va demara in 2010 unul dintre cele mai mari proiecte de constructii de birouri din Viena, cu o suprafata totala de 200.000 mp, o mare parte din acestea urmand a fi inchiriate catre Erste Bank Sparkassen AG, a anuntat compania.

Immorent a semnat un parteneriat cu compania OBB-Immobilienmanagement GmbH si urmeaza sa se implice intr-un proiect urbanistic in Viena prin construirea a cel putin 200.000 metri patrati de spatii de birouri.

Din punctul de vedere al Immorent, " aceasta este o ocazie de a dezvolta un proiect remarcabil, intr-un decor urban interesant, care va schimba Viena pentru totdeauna," a declarat directorul Immorent, Gerald Antonitsch.

Immorent asteapta ca arhitectii sa trimita anul acesta proiecte pentru remodelarea unei suprafete de 37.000 mp de teren, unde vor fi construite cladirile de birouri. Proiectul final va fi selectat in primul trimestru al lui 2008, iar lucrarile de constructie vor putea incepe la jumatatea lui 2010. Prima cladire va fi finalizata in 2012, furnizand spatiu pentru aproximativ 4.000 de persoane.

Directorul ÖBB-Immobilienmanagement, Michaela Steinacker, estimeaza ca acest prim proiect va avea drept consecinta dezvoltarea noului cartier al orasului.

Proiectul urbanistic in ansamblu prevede ca pana in 2013, compania OBB sa construiasca noua gara principala in Viena, Hauptbahnhof, in zona unde se afla acum garile din zona de sud si de est. In colaborare cu Primaria orasului Viena, OBB va creea un sit de 59 de hectare in jurul acestui loc. Alipirea garii de est cu cea de sud va elibera zone importante ca suprafata, care vor putea fi dezvoltate si utilizate de ÖBB-Immobilienmanagement GmbH.

Ulterior, un nou district se va forma in zona delimitata de Gürtel, Arsenalstraße, Gudrunstraße si Sonnwendgasse, continand birouri cu o suprafata de 550.000 mp - spatiu util total - si 5.500 de apartamente noi. Acest district va fi completat de o gradinita, doua scoli si un parc. Infrastructura va avea un centru comercial de 20.000 mp al “Bahnhof City”, sau "Railway City", situat in imediata apropiere a garii centrale.

Conform presedintelui OBB-Holding, Martin Huber, obiectivul proiectului este "crearea celui mai mare centru financiar si de servicii din Austria, in jurul celei mai importante gari din Europa Centrala".

Immorent Aktiengesellschaft este divizia grupului Erste Bank, specializata in servicii imobiliare si de leasing. De la infiintarea sa in anul 1970, Immorent a finalizat proiecte imobiliare pentru mai mult de o mie de spatii industriale, rezidentiale si administrative. Din 1997 pana in 2007, compania si-a extins operatiunile si pe pietele din Slovacia, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Italia, Bulgaria, Romania, Serbia, Muntenegru si Ucraina. Immorent ofera servicii si pe segmentul de leasing transfrontalier pe pietele din Germania, Polonia si Elvetia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri