Companiile private mici aflate in cautarea unui nou sediu pentru birouri opteaza pentru inchirierea partiala sau integrala a unei vile din zona centrala sau ultracentrala, in schimbul unui spatiu in cladirile de birouri moderne, sustin analistii imobiliari ai EuroMetropola.
Unul dintre argumentele principale care sustin varianta inchirierii unei vile este acela ca in cele mai multe situatii, cladirile de birouri moderne ofera unei singure companii o suprafata de aproximativ 300 metri patrati, in conditiile in care firmele mici nu au nevoie decat de 100, pana la 200 metri patrati, potrivit reprezentantilor Eurometropola.

"Companiile private se orienteaza spre vilele din zonele centrale si ultracentrale, unde au avantajul unui acces rapid, de altfel, indispensabil in lumea afacerilor. Pozitionarea stradala, compartimentarea bine gandita si amenajarea placuta sunt exigentele firmelor care doresc sa se instaleze intr-o vila", a declarat managerul companiei imobiliare EuroMetropola, Monica Marin. Este de preferat ca noul sediu sa nu necesite investitii majore din partea companiei, in privinta finisajelor si a igienizarii, a adaugat Monica Marin.

Pretul platit pentru inchirierea unui metru patrat intr-o vila eleganta este de apoximativ 20 euro indiferent de domeniul de activitate, fie ca este vorba despre firme de consultanta, cabinete de avocatura, centre medicale, in zone selecte precum Piata Universitatii, Piata Romana, Calea Dorobantilor, 1 Mai sau Cotroceni.

Cu toate ca se constata o preferinta pentru sediile de birouri in vile, rata de neocupare a spatiilor de birouri din imobilele recent finalizate, este relativ mica, in jur de 3%, ceea ce demonstreaza ca cererea mare nu este satisfacuta de oferta existenta pe piata. Specialistii imobiliari spera intr-o redresare a pietei in urmatorii cinci ani, cand situatia se va echilbra datorita finalizarii proiectelor aflate in derulare sau doar planificate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri