Pentru a dezvolta proiectul imobiliar New Town din Bucuresti, cele doua companii au fondat un joint-venture, Phoenix Park, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorilor. Investitia alocata proiectului din Bucuresti, fara sa includa pretul terenului este estimata la 80 de milioane de euro, in timp ce valoarea de piata a complexului este estimata la 120 de milioane de euro.

Dezvoltatorii proiectului au obtinut autorizatiile de constructie si estimeaza ca primele 120 de apartamente vor fi finalizare in vara anului 2008. Locuintele vor avea o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati pe unitate, fiind destinate populatiei cu venituri medii.

Mivan are sediul central in orasul nord - irlandez Antrim si desfasoara activitati in peste 40 de tari. Compania opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier care a realizat un proiect de 140 milioane dolari in programul de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei. Mivan impreuna cu irlandezii de la Moritz Group vor investi in acest an 50 milioane de euro pentru construireacentrului comercial Tiago Mall, care va cuprinde si sali de cinema, restaurante si spatii de parcare.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.

Citeste si:

Pe piata birourilor, fondul de investitii Fabian Romania Property a ajuns recent la un acord si cu Immoconsult Leasinggesellschaft pentru achizitia Baneasa Business Centre contra sumei de 23,9 milioane euro. Fondul a mai achizitionat, in iunie, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului.

Fabian Romania Property a achizitionat, la inceputul lunii mai, si imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre din nordul Bucurestiului dezvoltat de firma Kendama. Tranzactia intre cele doua parti se va face in doua etape, iar fondul va plati initial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat intr-o prima faza cinci milioane euro, sub forma unui credit. in plus, la finalizarea proiectului, prevazuta pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plati si restul sumei, astfel incat randamentul din chirii sa fie de 7,4-7,8%.

Fondul de investitii mai detine in Capitala alte patru imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.