Tranzactia centrului comercial din orasul Murcia este cea mai mare din retailul spaniol, acoperind o suprafata de 120.000 metri patrati, au precizat companiile implicate in afacere. Centrul comercial include 15 sali de cinema si 13.700 metri patrati de hypermarket-uri, precum si o parcare cu 6.500 de locuri. O mare parte din centrele comerciale au fost deschise anul trecut in luna septembrie, iar retail park-ul a fost inaugurat in mai 2007.

"Am decis sa ne extindem tot mai mult in Europa si am facut o selectie in aceasta privinta. Complexul Nueva Condomina a reprezentat o oportunitate rara pe piata si am vrut sa nu o ratam", a declarat reprezentantul companiei British Land, Valentine Beresford.

Compania britanica de real estate British Land detine active de 16,9 miliarde lire sterline. Compania detine proprietati in Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Elvetia si Franta. Activitatea de retail reprezinta 56% din portfoliul companiei, iar 80% din acesta il reprezinta proprietatile de pe piata externa. Piata de birouri reprezinta 41% din portfoliul British Land ( 97% in Londra).

Citeste si:

Fondul de investitii PREF a fost creat in anul 2004 si are ca scop achizitia de centre comerciale in Europa. PREF este sustinut de British Land European Fund Management, un parteneriat intre companiile British Land si Doric Properties Ltd.

Cushman & Wakefield este o compania americana de consultanta imobiliara activa din anul 1917 si are in prezent 201 de birouri in 55 de tari.