Divizia de imobiliare a Pirelli intra pe piata romaneasca

Pirelli RE, divizia de imobiliare a grupului italian, a intrat pe piata romaneasca printr-un parteneriat incheiat cu UniCredit Tiriac Bank si isi propune sa devina liderul pietei imobiliare, conform unui comunicat remis miercuri de Pirelli RE.

Pirelli RE a incheiat un joint-venture cu UniCredit tiriac Bank, unde Pirelli detine 80%, iar institutia bancara, restul de 20%.

Pirelli RE Romania se va concentra atat asupra dezvoltarii unor platforme locale de gestionare a activelor si de servicii specializate, cat si asupra atragerii de capital de la companii straine din domeniul financiar pentru investitii in diverse sectoare imobiliare, cu accent deosebit pe proiectele de dezvoltare rezidentiala.

Pirelli RE Romania va gestiona si dezvolta zone si proprietati, furnizand servicii specializate atat pentru clientii pro maiprii, cat si pentru cei ai unor terte parti.

Pirelli RE este unul din cei mai importanti jucatori de pe piata imobiliara din Europa, gestionand active care depasesc 14,5 miliarde euro. Pirelli RE este o companie de management care gestioneaza fonduri cu scopuri speciale si vehicule de investitii, detinatoare de proprietati imobiliare, precum si de portofolii de imprumuturi non-performante. Pirelli RE opereaza in Italia - cu sedii la Milano, Roma si Napoli - in Germania si Polonia, avand in total peste 2.500 angajati. Listata la bursa din iunie 2002, compania este controlata de Pirelli & C. SpA cu o participatiune de 50,3%.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit tiriac Bank detinea la 31 martie active totale in valoare de 3,7 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri