Preturile terenurilor din statiunea montana bulgara Bansko dar si din imprejurimi au scazut la jumatate intrucat exista prea multe proprietati la vanzare. Piata imobiliara din orasul Bansko a stagnat de la inceputul anului 2007, iar investitii care valoreaza milioane de euro sunt blocate.

"Agentiile imobiliare si-au inchis deja birourile din Bansko, in timp ce investitorii se gasesc in pozitia de a fi fortati sa reduca preturile terenurilor chiar sub 500 euro pe metru patrat" precizeaza sofiaecho.com, citat de NewsIn.

Locuitorii statiunii bulgare Bansko care au primit proprietati in compensatie pentru terenurile pe care le-au vandut investitorilor sunt nemultumiti din cauza ca nu gasesc clienti pentru inchiriere si nici cumparatori.

In apropiere de orasele Basko si Razlog, terenul agricol se vinde cu 20 pana la 50 euro pe metru patrat, insa nimeni nu se arata interesat sa cumpere. Pretul cerut pentru proprietati rezidentiale in aceasta zona a scazut pana la 1.200 euro pe metru patrat, iar numarul autorizatiilor de constructie eliberate de autoritati a scazut prima data in ultimii doi ani.