Equest Balkan Properties a cumparat Modul Shopping Center dupa o tranzactie de opt milioane euro. Modul detine un centru de depozitare pentru retaileri care se intinde pe o suprafata de 6.520 metri patrati in Targoviste, iar achizitia s-a realizat prin intermediul subsidiarei romanesti Union Properties, se arata intr-un comunicat al companiei. in Serbia, Equest a achizitionat compania Star Invest cu divizia de imobiliare si un portofoliu de terenuri pentru centre comerciale in centrul Belgradului de 90.000 metri patrati.

Grupul EBP a cumparat anul acesta pentru 2,75 milioane de euro, 75 % din actiunile Trigon Proprities, unicul asociat al companiei Man Construct-UN-Impex SRL, societate care dezvolta proiectul Europark din Capitala, si promite investitii de 16 milioane euro. Viitoarea parcare supraetajata Europark va avea o suprafata de peste 3.000 metri patrati cu un total de 816 locuri. Parcarea va fi construita in zona Sf. Vineri - Mircea Voda, in colaborare cu Primaria sectorului 3.

Equest Balkan Properties a achizitionat in luna decembrie 2006 parcul comercial Vitantis si doua imobile de birouri in Bucuresti, pentru 33,8 milioane de euro. Tot anul trecut, EBP a preluat centrul comercial Moldova Mall din Iasi pentru 34,5 milioane de euro si a achizitionat o cladire de birouri in Bucuresti pentru 4,75 milioane euro. Compania britanica de investitii imobiliare a finalizat, anul trecut, 11 tranzactii in Romania, Bulgaria si Serbia, iar valoarea totala a investitiilor se ridica la 335 milioane euro.

Equest Balkan Properties este o companie de investitii imobiliare care se concentreaza cu precadere asupra pietei din Europa de sud-est, in mod special asupra Romaniei si Bulgariei. Obiectivul sau principal sunt investitiile in proprietati comerciale si industriale din principalele orase din Bulgaria, Romania, Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Turcia.