Asociatii Domus-Mex SRL au hotarat diviziarea partiala a companiei prin desprinderea din patrimoniul sau a unei noi societati cu numele de MPM Real Estate Investment SRL care va prelua 50,42% din actiunile firmei de investitii imobiliare a grupului Mobexpert.
In urma divizarii, Domus-Mex SRL isi diminueaza capitalul social pana la 247.900 lei, impartit in 2.479 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei fiecare. Compania nou infiintata, MPM Real Estate Investment SRL, va prelua 50,42% din patrimoniul Domus-Mex si va avea un capital social de 252.100 lei, impartit in 2.521 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei fiecare.

Hotararea de divizare a Domus-Mex a avut in vedere "separarea proprietatilor imobiliare ale societatii in functie de nivelul de maturizare al acestora, atat din punct de vedere al atractivitatii comerciale, cat si din cel al investitiilor efectuate si cheltuielilor reduse", se arata in Monitorul Oficial.

Compania Domus-Mex detine active nete in valoare de 25,024 milioane lei, iar MPM Real Estate Investment in valoare de 25,4 milioane lei. Actionarul majoritar al Domus-Mex si al MPM Real Estate Investment este societatea DS Management SRL care detine 99,9% din capitalul social al primei companii, respectiv 100% din capitalul celei de-a doua.

Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a Grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor grupului de pe teritoriul Romaniei. Grupul Mobexpert a fost infiintat in 1993, are 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, zece fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri