Compania de investitii Oppenheim Immobilien-Kapitalanlagegesellschaft a achizitionat trei hypermarketuri in Polonia de la GE Real Estate, fiind primele sale proprietati de retail in Europa Centrala si de Est, potrivit Cushman & Wakefield, compania imobiliara care a intermediat tranzactia.

Proprietatile Oppenheim din Polonia au fost cumparate de la GE Real Estate dupa o investitie totala de 132 milioane euro. Acestea dispun de o suprafata totala inchiriabila de 66.595 metri patrati, dintre care 55.259 mp sunt utilizati pentru hypermarketuri, iar 11.336 mp pentru galeria comerciala. Toate cele trei hypermarketuri apartin grupului Metro, unul dintre cei mai mari retaileri europeni si sunt operate de Real,-Hypermarket.

Potrivit reprezentantilor Cushman & Wakefield, unul dintre cele trei centre comerciale a fost cumparat impreuna cu galeria comerciala adiacenta. Acesta din urma se afla in Zabrze, in sudul Poloniei, iar celelalte doua functioneaza in Gdansk si Sosnowiec. Galeriile comerciale ale acestora se afla in proprietatea companiei britanice de investitii si servicii financiare Dawnay, Day.

"Aceasta achizitie face parte din strategia continua a companiei Oppenheim de crestere a portofoliului propriu de retail pe piete care dispun de potential de crestere pe termen lung si unde putem veni cu know- how in tot ceea ce tine de asset management. Fondurile Oppenheim Spezialfonds urmaresc o extindere agresiva a portofoliului lor de retail in toata Europa si au dezvoltat o relatie buna cu GE Real Estate in aceasta privinta", a declarat directorul de retail al Oppenheim, Rory Houston.

Oppenheim este lider de piata in Germania pe segmentul de fonduri deschise. Actionarul principal al Oppenheim este IVG Immobilien AG, cotata ca fiind cea mai mare companie germana detinatoare de proprietati imobiliare. In prezent, aceasta din urma administreaza proprietati in valoare de peste 18 miliarde euro.

Grupul britanic Dawnay, Day si-a anuntat lansarea oficiala si pe piata de real estate din Romania in mai anul curent, urmand sa construiasca centre comerciale in Arad, Cluj, Baia Mare si Satu Mare sub numele de Atrium Centers. Valoarea totala a acestor investitii se ridica la 246 milioane euro, in timp ce intregul plan de investitii in Romania pentru urmatorii ani este estimat la aproximativ 900 milioane euro. Cushman & Wakefield Activ Consulting este agentul exclusiv de inchiriere atat pentru Atrium Center Cluj cat si pentru Atrium Center Baia Mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
CEZ vinde companiile din Romania, Bulgaria, Turcia si Polonia