Grupul de companii Iulius si Eurohypo AG au incheiat de curand cea mai mare finantare imobiliara de pe piata romaneasca in valoare de 175 milioane de euro.
Aceasta tranzactie a constat in refinantarea proprietatilor detinute de grupul de companii Iulius si respectiv: Iulius Mall Timisoara, Iulius Mall Iasi, Iulius Mall Cluj si Terra Center.

Grupul de companii Iulius, detinut de catre omul de afaceri Iulian Dascalu, este la ora actuala cel mai mare dezvoltator de centre comerciale in orase cu o importanta semnificativa din Romania.

Eurohypo AG este prima banca de real estate de renume international care a sosit pe piata din Romania pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de finantari pentru sectorul imobiliar.

„Am ales banca Eurohypo ca partener in dezvoltarea imobiliara, fiind o banca leader in Europa. Prin aceasta finantare de potofoliu, compania va starta alte proiecte imobiliare, printre care si proiectul Palas. Consider ca parteneriatul Iulius- Eurohypo va adauga un plus de valoare proiectelor noastre”, a comentat Iulian Dascalu, presedinte al grupului de companii Iulius:

„Suntem de-a dreptul incantati pentru ca am reusit sa incheiem cea mai mare finantare imobiliara de pe piata romaneasca. Este o tranzactie complexa prin care s-au finantat proprietati aflate in diverse orase din Romania, lucru care accentueaza inca o data potentialul de evolutie si crestere imobiliara a oraselor de rang secund din Romania.

Eurohypo a avut o activitate foarte intensa in primele sase luni ale anului 2007 in Romania, finantand doua proiecte de anvergura prin care portofoliul bancii a crescut la peste 360 milioane de euro. Acest fapt dovedeste inca o data increderea noastra in piata romaneasca si dorinta de a finanta cat mai multe proiecte de prim rang in Romania”, a mai spus Markus Leininger, Directorul diviziei de corporate banking a Eurohypo pentru Europa Centrala si de Est.

SC Iulius Group SRL a fost infiintata in 1991 de catre Iulian Dascalu. In prezent, compania detine Iulius Mall Timisoara cu o suprafata inchiriabila de 34,000 mp, Iulius Mall Iasi cu o suprafata inchiriabila de 20,112 mp, precum si Terra Center in Timisoara cu o suprafata inchiriabila de 8,000 mp.

In ianuarie 2006, compania Iulius a inceput dezvoltarea celui de-al treilea centru comercial modern al companiei, respectiv Iulius Mall Cluj Napoca. Suprafata inchiriabila va fi de 38,000 mp, plus o componenta de birouri de circa 7,200 mp. Inaugurarea va avea loc in luna octombrie 2007.

In iunie 2007, compania a startat constructia Iulius Mall Suceava, ce va avea in prima etapa o suprafata inchiriabila de 45,000 mp, inaugurarea fiind estimata pentru octombrie 2008.

Pe langa proprietatile mai sus mentionate, grupul de companii Iulius a demarat un proiect de anvergura cu uz mixt in Iasi – Proiectul Palas. Acesta consta dintr-o componenta rezidentiala, una de birouri plus cateva hoteluri, avand o valoare investitionala de 170 milioane euro. Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafata de teren de 12 hectare si va avea o suprafata totala construita de 220,000 mp.

Eurohypo AG face parte din Commerzbank Group, al doilea grup bancar din Germania ca marime, avand active ce depasesc 600 de miliarde de euro. La randul sau, Eurohypo este banca lider in Europa specializata in finantari imobiliare si finante publice. Detinand active in valoare de aproximativ 240 de miliarde de euro, Eurohypo este de asemenea unul dintre cei mari emitenti de obligatiuni ipotecare de pe piata de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri