Grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day a achizitionat pentru 14,3 milioane euro un teren la Cluj, unde va dezvolta un centru multifunctional cu o valoare estimata a investitiei de aproximativ 60 milioane de euro

Terenul cumparat are o suprafata de 19.400 metri patrati, iar proiectul va cuprinde 40.000 metri patrati de complexe comerciale si de recreere, cu 8.000 de metri patrati de spatii de birouri, existand si posibilitatea construirii unui hotel.

Compania estimeaza ca lucrarile vor incepe in martie 2008, iar proiectul va fi gata in 18 luni de la aceasta data. Dawnay Day a calculat ca datorita randamentului din chirii de 7%, valoarea proiectului in momentul finalizarii va fi de 111 milioane euro.

Terenul este situat in centrul orasului, intr-o zona circulata cu potential foarte bun. "Este o tranzactie excelenta pentru Dawnay Day si o ocazie pentru noi sa ne intarim pozitia pe piata cu ajutorul primului dintre proiectele noastre. Credem ca Romania are un potential puternic de dezvoltare si detine un numar destul de mic de proiecte de retail de calitate. Combinatia acestor factori sustine oportunitatile de dezvoltare precum proiectul nostru ", a declarat in comunicat, Rupert Cottrell, presedintele Dawnay Day Carpathian.

Dawnay Day anunta in mai ca intentioneaza sa investeasca pe piata imobiliara din Romania circa 900 milioane de euro in urmatorii ani. Dawnay Day Group a anuntat lansarea oficiala pe piata de real estate din Romania, in urma unei investitii de 246 milioane euro, urmand sa construiasca noi centre comerciale in Arad, Cluj, Baia Mare si Satu Mare sub numele de Atrium Centers.

Dawnay Day Group activeaza de peste 20 de ani in domeniul investitiilor imobiliare private pe piata proprietatilor din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
MedLife se extinde in Cluj-Napoca si anunta o noua achizitie