Carrefour a semnat un contract cu Cefin Logistics Park, proiect detinut de grupul Europolis, pentru inchirierea unei suprafete de 45.000 mp de depozite si 2.000 mp de spatii de birouri amplasate la mezanin.
Carrefour va beneficia, prin acest contract, in interiorul depozitelor de 4.000 mp de suprafata frigorifica pentru depozitarea produselor proaspete si de o camera de 1.200 mp pentru incarcarea acumulatorilor. Carrefour, impreuna cu Norbert Dentressangle, operatorul sau de logistica, vor prelua depozitele in mai multe faze, in urmatorii doi ani.

In aceasta tranzactie, Cefin Real Estate Romania si Europolis au fost asistate de compania imobiliara DTZ Echinox. Compania a inchiriat in ultimii trei ani aproximativ 150.000 mp de depozite si birouri, aducand o contributie valoroasa la succesul Cefin Logistics Park pe piata logistica bucuresteana.

Cefin Logistics Park apartine companiei Europolis si este unul dintre cele mai important proiecte de pe piata logistica din Bucuresti fiind amplasat la Km 13 pe soseaua Bucuresti-Pitesti. in prezent, Cefin Logistics Park are construiti si inchiriati in totalitate 120.000 mp de depozite si birouri din Clasa A. in toamna lui 2007, Cefin va incheia doua noi faze de constructie, insumand cate 22.000 mp de spatii de depozitare fiecare. intregul proiect va acoperi aproximativ 320.000 mp de spatii de depozitare, dezvoltat pe o suprafata de 80 de hectare si va fi complet la sfarsitul lui 2010.

Consultantii imobiliari sustin ca pentru contractele mari, de peste 10.000 mp, chiria este in general de 4 - 4,25 euro/mp, in timp ce chiriile pentru spatiile mici, sub 3.000 mp, oscileaza intre 4,8 - 5 euro/mp. Pe langa chiria efectiva, companiile mai platesc o taxa de servicii, care variaza in functie de proiect de la 0,4 la 0,7 euro/mp. Aceasta suma acopera cheltuielile pentru managementul parcului, de la asigurarea curateniei si iluminatul spatiilor comune, la securitate perimetrala, indepartarea zapezii, intretinerea drumurilor sau asigurarea cladirilor.

Cefin Logostics Park face parte din reteaua Europolis de centre de distributie. Aceasta retea se extinde rapid si totalizeaza 1.550.000 mp de depozite moderne aflate in proiecte deja existente sau planificate in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Rusia si Ukraina. Europolis este in prezent unul dintre primii trei investitori in domeniile distributiei si depozitelor din Europa Centrala, Rasariteana si de Sud Est. Portofoliile imobiliare administrate de Europolis in prezent cuprind 35 de proprietati din Austria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Croatia, Romania, Rusia si Ukraina. Valorile administrate s-au ridicat la 1,6 miliarde euro in 2006 si urmeaza sa ajunga la 3,4 miliarde euro in 2009.

Carrefour este liderul european de pe piata de retail si lider in segmental hipermarketurilor din Romania, cu o cifra de afaceri de 608,9 milioane euro in 2006. Carrefour are deja opt hipermarketuri in Romania, din care cinci in Bucuresti, unul in Ploiesti, unul in Constanta si unul in Brasov.

DTZ si-a descis la Bucuresti birourile in noiembrie 2002 prin semnarea unui contract de parteneriat cu Echinox Consulting, o companie imobiliara locala de succes. DTZ este una din principalele societati de consultanta imobiliara la nivel global cu peste 9000 de angajati in peste 40 de tari. DTZ ofera servicii de consultanta pentru companii, agentie, brokeraj, evaluare, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri