Fondul de investitii austriac Immoeast, care detine peste 100 proprietati in Romania cu o valoare de 1,4 miliarde euro, isi va extinde portofoliul in Rusia investind circa 450 milioane euro intr-un proiect de retail in Moscova
Immoeast a achizitionat proiectul centrelor comerciale "GoodZone" din Moscova si urmeaza sa investeasca aproximativ 450 milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor. Proiectul se va intinde pe o suprafata de 146.000 metri patrati si va include aproximativ 180 de magazine, restaurante si distribuitori de servicii, dar si centre de relaxare.

"GoodZone" este vazut de expertii imobiliari ca fiind cel mai promitator si cel mai mare proiect de retail din Moscova. Centrul comercial este amplasat la intersectia a doua strazi importante care fac legatura cu autostrada. Firma americana de arhitectura Altoon & Porter este responsabila de proiect si de designul centrelor comerciale.

Immoeast a achizitionat initial 75% din proiect, iar celalalt sfert va fi cumparat pana in toamna anului 2008 cand vor fi finalizate lucrarile. Pana in prezent, constructorul a finalizat fundatia proiectului si continua lucrul la primele etaje. Proiectul va fi finalizat in noiembrie 2008, iar in prezent se negociaza inchirierea spatiilor comerciale si a restaurantelor. "Piata de retail din Moscova este una din cele mai interesante din Est. Este o piata intr-o continua crestere si in prezent nu exista nici un lant international de retail care sa fi investit masiv in Moscova", a declarat directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics.
Portofoliul fondului de investitii Immoeast din Moscova cuprinde in prezent cinci centre comerciale cu o suprafasa totala de 410.000 metri patrati. in total, portofoliul din Rusia al fondului austriac, contine 17 proprietati cu o suprafata totala de 753.000 metri patrati si include si investitiile indirecte, in asocitie cu companii precum TriGránit, EPH si FF&P. Immoeast si-a stabilit un program de investitii pentru anul fiscal 2007/08 (1 Mai 2007 – 30 Aprilie 2008), cu un total de sase miliarde euro. Trei miliarde din aceasta suma a fost deja investita pana la sfarsitul lunii iulie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri