Compania cu capital israelian Plaza Centers are in plan constructia unui centru comercial pe o suprafata de 20.000 metri patrati in Slatina dupa o investitie de 24,5 mil. euro pentru a-si extinde portofoliul din Romania.
Terenul de aproximativ 20.000 metri patrati este localizat in nord-vestul orasului Slatina. Plaza Centers planuieste sa construiasca un centru comercial si spatii de relaxare pe o suprafata totala de 25.000 metri patrati si 450 locuri de parcare. In plus, suprafata de teren achizitionata da posibilitatea companiei israeliene de a dezvolta 10.000 de metri patrati de spatii rezidentiale pe care Plaza Centers intentioneaza sa le vanda unei alte firme.

Acesta este cel de-al cincelea proiect al companiei in Romania de la intrarea pe piata din tara noastra in noiembrie 2006. Compania dezvolta centre comerciale in Iasi, Timisoara, Miercurea Ciuc si in Bucuresti.

"Slatina este un oras important din Romania, cu o industrie puternica sustinuta de companii precum Pirelli Tyres. Cu toate acestea, exista o lipsa de spatii de retail de calitate. Avand in vedere cererea ridicata pentru spatii comerciale de calitate credem ca acest ultim proiect al companiei va avea succes si va genera interes din partea firmelor de profil", a declarat directorul executiv al Plaza Centers, Ran Shtarkman.

Compania cu capital israelian a achizitionat recent un proiect de spatii comerciale si birouri in Iasi si urmeaza sa investeasca circa 115 milioane euro pentru constructia complexului. Plaza Centers mai are are in plan constructia unui centru comercial la Miercurea Ciuc pe o suprafata de 34.000 metri patrati, dupa o investitie de circa 16 milioane de euro.

Grupul si-a propus o alta investitie de circa 100 de milioane de euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centru comercial modern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrul Timisoarei. Un alt proiect al companiei in Romania este Dambovita Center, investitie care se ridica la circa 500 milioane euro, care va fi construit pe amplasamentul Casei Radio. Compania Plaza Centers detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, statul prin Compania Nationala de Investitii are o participatie de 15%, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra. Compania este membra a grupului Elbit Medical Imaging Ltd, cunoscut in domeniu ca unul din cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisment. Grupul Plaza Centers isi desfasora activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est. Grupul a dezvoltat, inchiriat si vandut nenumarate centre comerciale si de divertisment cu diferite specifice si de marimi variate in sapte tari din Europa.

Plaza Centers a fost primul care a inaugurat un centru commercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei. Duna Plaza a fost construita in 1996 la Budapesta, iar in urmatorii 10 ani, s-a continuat cu peste 20 de centre comerciale fondate in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia si acum Romania. "Casa Radio" este una din achizitiile recente ale grupului in Romania, un proces finalizat la sfarsitul anului 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri