Prasa si Detea, grupuri spaniole de investitii, au achizitionat cu 60 milioane euro terenul fostei baze de transport public din Constanta si doresc sa dezvolte un complex imobiliar compus din birouri, hotel, centre de retail si unitati rezidentiale, investitia ridicandu-se la 450 milioane euro.
Terenul este localizat pe malul Lacului Tabacariei, in apropierea Marii Negre, si are aproape 95.000 metri patrati, pretul de achizitie fiind de aproximativ 60 milioane euro. Cele doua companii au in plan un complex mix de functiuni cu birouri, hotel, centre de retail si unitati rezidentiale, care vor insuma aproximativ 380.000 metri patrati construiti deasupra solului. Investitia totala va ajunge la aproximativ 450 milioane euro. Proiectarea va incepe in toamna acestui an, iar la inceputul lui 2009 se preconizeaza sa inceapa constructia.

Grupo Prasa a intrat in 2005 pe piata imobiliara din Romania, si are in portofoliu proiecte imobiliare in Europa, America de Sud si Africa de Nord. Pentru dezvoltarea proiectelor sale in Romania, compania s-a asociat cu Gea 21 Group, o alta societate spaniola. Cele doua dezvolta impreuna un ansamblu rezidential cu peste 500 apartamente, pe malul Lacului Tei , si un altul cu aproximativ 2.000 de apartament, in locul fostei fabrici de ulei Muntenia. Prasa intentioneaza sa se extinda in principalele orase ale Romaniei, incepand cu Constanta, unde compania a cumparat un teren localizat in apropierea Portului Tomis.

Detea Group a intrat pe piata romaneasca in 2005 cu trei din cele patru divizii ale sale, si anume Divizia Imobiliara, Divizia pentru Mediu si Energie Alternativa si Divizia de Agricultura. Compania a anuntat ca investitiile imobiliare din mai multe orase ale Romaniei vor ajunge la 680 milioane de euro atat in realizarea de centre comerciale, pe segmentul rezidential, cat si pe cel de birouri. Grupul Detea si-a stabilit in total proiecte pe o suprafata construita de circa 450.000 de metri patrati. Pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, grupul spaniol si-a propus investitii care ajung la 480 de milioane euro, iar pe segmentul de birouri, Detea a prevazut investitii in valoare totala de 84 milioane de euro, in constructia a 33.500 de metri patrati de spatii.

Spaniolii au decis sa investeasca 116 milioane euro pentru constructia de centre comerciale in Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Constanta, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti si Bucuresti. Dezvoltatorii vor realiza magazine cu dimensiuni pana la 15.000 de metri patrati, iar suprafata totala construita a acestor proiecte va ajunge la 68.000 de metri patrati. Grupul Detea are investitii si in Spania, Portugalia, Ucraina, Mexic, Chile, Polonia si Argentina, iar activele grupului sunt estimate la peste un miliard de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri