Cele cinci terenuri au o suprafata totala cumulata de 942.000 metri patrati si se afla in apropierea Capitalei, pe langa soselele spre Constanta, Ploiesti si Pitesti. Compania a platit in total 16,5 milioane euro pentru aceste terenuri. Doua terenuri in suprafata de 195.000, respectiv 250.000 metri patrati se afla in zona industriala Ploiesti, alte doua terenuri in suprafata totala de aproximativ 270.000 de metri patrati se afla in drumul spre Constanta, iar un alt teren de 225.000 metri patrati se afla langa autostrada spre Pitesti. Investitorul belgian a cumparat terenurile prin subsidiara WDP Development RO.

Belgienii estimeaza ca investitiile cumulate in toate cele cinci amplasamente vor ajunge la 150 milioane euro. Compania va incepe in aceasta toamna constructia in doua dintre cele cinci locatii, iar pana la mijlocul lui 2008 va da in folosinta depozite cu suprafete cuprinse intre 5.000 si 10.000 metri patrati.

WDP Development RO, filiala romaneasca a companiei belgiene, este un joint - venture intre compania JB Top Pro Invest, detinuta de Jeroen Biermans, si WDP care detine 51% din actiunile companiei WDP Development RO, restul fiind detinute de JB Top Pro.

Citeste si:

"Am ales Romania pentru dezvoltarea activitatii datorita potentialului mare de crestere. Romania este o tara mare cu o populatie foarte tanara si dinamica si cu o locatie geografica foarte buna", a declarat directorul general executiv al WDP, Tony De Pauw. El a adaugat ca in Romania, avansul economic foarte rapid creaza o crestere a cererii de spatii industriale estimata la 200.000 de metri patrati de proiecte pe an, pentru urmatorii cinci ani.

Warehouses De Pauw Comm. V.A este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata belgiana a spatiilor industriale, avand cele mai multe proiecte in zona orasului Charleroi. Compania construieste depozite sau achizitioneaza spatii pe care apoi le adapteaza nevoilor diferitilor clienti din industrie si le ofera spre inchiriere. Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles.